Kandža

kandža foto attēls

Kandža - jautājumi un diskusijas

Kādā temperaturā raudzēt brāgu? (8)
2x noraudzēju pa 2 nedēļ, bet abas reizes dzenot smakoja pēc acetona vai kā tamlīdzīga. kur vaina?
Nevajag sajaukt fūzeļus ar spirtu,mazāk kustini bačoku dzīšanas laikā.Izmanto ogli kā filtru. Jāraudzē līdz 30 grádu siltumā.Raudzēšanas laiks ir atkarīgs no cukura daudzuma un raudzējamā produkta. Kaa minimums 30 graadi, vislabaak ap 36, cilveeka kjermenja temperatuuraa. Par maz bijis cukura, varbuut. Dzenot kandzhu, ljoti strikti jaaieveero shkjidruma temperatuura - tai nevajadzeetu buut augstaakai par 80 graadiem, vislabaak ap 70-80, nedodies saaks vaariities! Nekaadi filtri neglaabs no fuuzeljiem - tie nonaak spirtaa ar uudens tvaikiem. vaina būs cukurā brāgas ir sliktas savā vairumā. kāpēc. tāpēc, ka cilveki iemācas receptes, bet to, ko jādara pēc tam, to ne. vai jānostādina, vai jāfiltrē, bet piedāvāt viesiem nereti to biezo zupu, nedrīkst. ne par velti bija iegajies paradums braukt ar savu aliņu, lai nav jadzer visādi draņķi. ar laiku, cilvēki atkal sāka iemācīties. jo padomju laiks praktiski likvidēja latviešos māku brūvēt miestiņu.
tagad. savādāk.
nav jau māka sataisīt grādus. māka ir dzērienu darīt dzidru un puojošu, nevis kaut kādu zupu, kam 12 grādi. un tā jau ir māksla. ko mācas paaudzēs. kā te jau minēja.
··· Kandža: Kādā temperaturā raudzēt brāgu? lasīt visu diskusiju (8 atbildes) –»
Kandžas dzīšana - svarīgākie nosacījumi, ieteikumi (20)
Kas ir svarīgākais no nosacījumiem būvējot aparātu,nianses ieteikumi ... .
Šeit neko neuzzināsi. Labāk sameklē kādu meistaru, kura darinājums ir patiesi labs un tad dari visu kā viņš... gadsimtiem sena metode. Dzesēšanas sitēma noteikti, lai neuziet visa uzparikte gaisā:) Tā jau arī ir dzesēšana Šaubos vai meistars dalīsies noslēpumā. + JurimK; temperatūra jāvaktē punktīgi. Un nevajag laist aiz skopuma pašu pēdējo nogulsni cauri. ··· Kandža: Kandžas dzīšana - svarīgākie... lasīt visu diskusiju (20 atbildes) –»
Rīsu šņabis? (12)
kā no rīsiem var pagatavot grādīgo?
Cimdu lika virsū, lai labums neizgaro - ´´sausā likuma´´ laikā tā raudzēja vīnogu sulu. Siltā vietā, ja pieliek raugu, 3-4 dienu laikā dzereklis gatavs! Fermenti - tas ir raugs, bet raugam vajaga ēst - viņš ēd cukuru un izkārnījumos dod spirtu. Tad tas spirts jāatdala no pārējā šķidruma destilējot. ar raugu un cukuru var izdzīt šņabi arī no šīfera Senatnee riisu degviinu....ja atskaida vai pielieto mazliet savaadaaku tehnologiju-sake...gatavoja saadi-viss ciems seedeeja,koslaaja riisus,sasplaava mucaas un raudzeeja:))))) Ar to cimdu bija tā,ka 3L burkā ielēja divas pudeles alus,cukuru,ūdeni un piebēra rīsus. Alus toreiz bija tikai dzīvais,tāpēc tas kopā ar rīsiem rūga kā negudrs. Kad cimds noplaka un šķidrums kļuva dzidrs,tad dzēriens bija gatavs bez destilēšanas. Citi slavēja,man ne visai. Labāk no diedzētiem kviešiem,pēc tam destilējot iegūst īstu kviešu šņabi,vai no diedzētiem miežiem,pēc tam iegūstot viskiju. Vēl labāk no dabīgi raudzēta ābolu vīna iegūt kārtīgu konjaku,nevis to lēto spirtu ar krāsu un esenci,ko tagad veikalos pārdod kā brendiju. Žēl tikai ka Latvijā neaug cukurniedres,tāpēc savu mīļāko dzērienu rumu mājas apstākļos pagatavot nevaru.😂 Uudens -cukurs - raugs - tas ir muusu draugs! Piemet riisus un buus riisu shnjabis!:) Lai galva nesaapeetu un caureja nemociitu - destilee to braagu ruupiigi. Sarezhgjiitaaks process - karsee noteiktaa temperatuuraa riisus(ap 60 celsija graadi), lai ciete paarveershaas cukuraa - taalaak taaa pati formula, kas iesaakumaa mineeta. Neesmu to dariijis - tas tik taads logjisks domu gaajiens, kameer destilaats nav noproveets:) ··· Kandža: Rīsu šņabis? lasīt visu diskusiju (12 atbildes) –»
Brāga paliek par ķīseli,pec 3-4 dienu rūgšanas. Kāpec? (6)
Pirms tam nekas tamlidzigs nebija noticis. Lieku 5kg cukura uz 10kg kviesu graudu. Tilpnes lielums 50l. Norugst pec apmeram pec divam nedelam. Bet pedejas divas reizes vis liekas sak stradat normali,bet pec 3-4 dienam baltas putas sak iet...
Nepareizi dari to, ka gribi vasarā stipro alkoholu lietot, vasarā alus ir jādzer. Neatbalstu alkoholiķus, tāpēc kur vaina neteikšu. Ķīmija īsti te nav pie vainas, tā tikai var nomākt rūgšanas procesu. Bet te vaina ir pavisam cita, baktērijas ir dzīvas un strādā.
Es ieteiktu šo ķibeli izmantot kā iemeslu dzeršanas atmešanai :)
Vajag likt iekš 50litr ūden 5+5kg cukur un 5+5 paciņ raug un nekād eksperiment- 5kg cukurs+10kg kvieši iekš 50L tilpuma trauk galig nav pareiz. vajag arī ūden un raug. ķīmija būs pie vainas ar kuru apstrādāti graudi, arī cukurā ir sava ķīmija, nav vairs senie labie laiki kad produkti bija gandrīz bez ķīmijas, šajos laikos vairs nemāk uztaisīt dabīgus produktus, tas tāds mans minējums. būs pārāk sakarsis...:D ··· Kandža: Brāga paliek par ķīseli,pec 3-4... lasīt visu diskusiju (6 atbildes) –»
Kandžas ieraugu iemaisi ozolkoka mucā un mēģini to neizsmelt laukā, mazākais savus gadus 18,...vēlams protams to neizsmelt gadus 30 vai 50...un tad ar to mučeli padusē, dodies uz Skotijas Augstkalni, lai pieteiktu savu veikumu konkursam.
(priecīga par sava tautieša satriecošo uzvaru nākotnes tālēs raugoties)
Viskijs taču ir visparastākā miežu,retāk kviešu kandža,tikai izturēta ozolkoka mucās. Mūsdienās gan reti kurš tik dārgu tehnoloģiju izmanto,jo mucas izmantojamas tikai vienu reizi. Izturot stikla vai nerūsējošā tērauda traukā kopā ar ozolkoka skaidām,mēneša laikā iegūst tādu pašu rezultātu kā gada laikā ozolkoka mucā. Skaidām kopējais virsmas laukums ir daudz lielāks,tāpēc process noris ātrāk. Mūsu veikalos bieži vien piedāvā krutku,kur lētajam spirtam pēc vajadzības pievieno esenci un krāsvielu,tādējādi iegūstot kādu dzērienu vien vajag. Ja brendijs ir tikai nedaudz dārgāks vai pat vienā cenā ar degvīnu,tad visi jautājumi lieki. Tā ka,nāksies vien gatavot pašam,ja veselība dārga. viskijs, konjaks, rums, viss tiek izturēts ozola mucās daudzus gadus, tik atšķiras no kā iegūst kandžu un kurā pasaules daļā auguši ozoli (uzskatamībai var paskatīt parketa dēlīšus no Lv ozola, UK ozola, pat skotu un īru atšķiras). Konjaka izejviela ir vīnogas, rumu ražo no cukurniedrēm, viskiju no graudiem. Un vēl no dažādā graudu, vīnogu šķirnēm iznāk dažāda kandža Rezultāts būs ātrāks un efektīvāks ja traukā ievērsi ozola šķeldu (skaidas). Aizšauj ar prāmi līdz Zviedrijai - tur speciālos veikalos var nopirkt jebkura viskija vai konjaka esences - iemaisi pēc garsas un lieto!:) ··· Kandža: Kā pagatavot viskiju no kandžas? lasīt visu diskusiju (9 atbildes) –»
Kā reāli iegūt alkoholu no kartupeliem, graudiem? (4)
ka reali iegut alkoholu no kartupeliem, graudiem
Pārdod kartupeļus - nopērc alkoholu. Dzen sulu un raudze :)No kartupeļiem jātaisa kartupeļu biezputra, no graudiem jācep maize, bet rauga baktērijas spirtā pārstrādā cukuru, nevis cieti! Var jau kartupeļos esošo cieti mēģināt novest līdz rūgšanas kondīcijai, kartupeļus sagriežot, sasaldējot, uzvārot un atdzesējot līdz 30grādiem.., bet priekš kam tā čakarēties ar negarantētiem rezultātiem, ja cukurs rūgst garantēti, un nosēdumu maz!?? Ja pēc būtības tad jābūt iemeslam šādu jautājumu uzdot. Ja vēlme iemācīties tecināt tad šādi ne jo ar cieti ir jāķēpājas un tas process ir smirdīgāks. Jāsāk ar pamatiem un vienkāršo cukurs ūdens raugs. Pat tikai ar šiem trīs komponentiem laba manta iznāk tikai retajam un arī nopietni piestrādājot. Ja vēlme vēl celt kvalitāti tad šāds jautājums te nebūtu jo sākumā jau būtu ievākta vajadzīgā infa. Lai nu kā bet ja jautājums nopietns tad raksti privāti un es pateikšu kur rakt. ··· Kandža: Kā reāli iegūt alkoholu no... lasīt visu diskusiju (4 atbildes) –»
Kandžas receptes un tehnoloģijas (15)
Padalieties lūdzu ar kandžas (samagonkas) taisīšanas receptēm. ir vēlme un iespējas bet nav zināšanu. vectēvs tikai vienu recepti zin, vēlos vairāk izmēģināt, bet lūdzu tādas normālas receptes, cilvēki kas tiešām zin, lai sanāk tīrs un...
Receptes , aparāti , izejvielas ... :)))
kandzasaparati.lv
Ūdens, cukurs, raugs - tas ir mūsu draugs! Pirmā komenta recepte vislabākā, pārējais viss lieka ķēpa, jo rūgst jau tikai cukurs. Kādreiz reklāmās bija pārdošanā krieviju minispirtzavod, it kā pat Vācijas ražojuma vai pēc vācu tehnoloģijām, neatceros, atlika piebērt sastāvdaļas, ieliet ūdeni un apm. pēc nedēļas tīrs produkts, spirts, izpilēja kolbā. Esot bijis ne sliktāks par rūpnieciski iegūto. Manam sosedam ir drava, tas ar medu kaut ko ķīmiķo un dzen. Nav ne vaina. Ja nav rūpnieciski ražota aparāta, tad pirmā lieta - nekā lieka brāgā, tikai ūdenī izrūdzis pilnībā cukurs. punktsnr.2 - temperatūras režīms tvaicējot - nevajadzētu būt augstāk par 70-80 grādiem, ne vairāk. punktsnr.3 - tvaicēšanas traukam jābūt pietiekami lielam, šķidrums ne augstāk par 2/3, tvaika caurulīte no augstākā punkta. punktsnr4. - tvaika caurulīte ar slīpumu uz leju, ar pietiekami labu ūdens dzesēšanu, vislabāk no nerūsējošā tērauda, kas samērā gan problemātiski izgatavošanas ziņā. Vēl pirms dzesēšanas vajadzētu būt fūzeļa trauciņam - nelielam trauciņam, kurā varētu notecēt ūdens, kas iekļuvis caurulītē līdz ar spirta tvaikiem. Vēl pēc dzesētāja noderētu filtrs, teiksim, no Britas ūdens kannas. Gala produktam jādeg ar zilu liesmu, spirta koncentrācijai jābūt vismaz 70% carluccio - no tās adreses ko postēju iepriekš man ir "vasarnieks" ... un lietojot rauga barības vielas raugu vajag 5X mazāk ... izlasi instrukciju ... es raudzēju parastā dzīvoklī un pilnīgi bez smakas .. kad otrreiz dzenu spirta režīmā ( tiem aparātiem ir divi režīmi - kandžas , ko izmanto kā izejvielu spirta iegūšanai ) tad dabūju 96 grādus bez jebkādas smakas vai piegaršas ... šķaidot ar avota ūdeni iegūstam kristāl dzidru un mīkstu pēc garšas lielisku mantu ...
Bez jebkādām pohām ... tas no paša pieredzes ... :))
··· Kandža: Kandžas receptes un tehnoloģijas lasīt visu diskusiju (15 atbildes) –»
Kandžas tecināšana (18)
Vai dzīvoklī to var realizēt? Vai normatīvie akti paredz tādu darbību? Gribētu ražot ēēēē ... litrus 20 augstākā labuma kandžas nedēļā, ja viss būs labi, tad vajadzētu paplašināt ražošanu. Izejvielas, receptes ...
var dzīvoklī, tikai kaimiņi var sākt sūdzēties par smaku...tātad tecināšanas dienā uz otra riņķa jāvāra skābie kāposti, tas aromāts nomāc pirmo...:)) No pareizi izgatavotām un noregulētām iekārtām nekādas smakas neizdalās. Pilsētā nav iespējams,kaimiņi nodos,un visi sajutīs pa gabalu.
Bet kaut laukos dziļos,kur būsi viens,lai veicas!
Nu pagaidaam skjiet ka mums tieshama tirgo zem pashizmaksas to polshu ja pa briizhiem shur tur uz akcijama iet zem Ls 2 pa pusstopu ... Bet ilgi tas neturpinaasies un gan jau ka driiz meez pietuvosimies normalajam Eiropas liimenim kur pat visleetaakais shnjabi naaks pie Ls 4 puslitraa un tad jau ari iatmaksaasies majas razhot savaam vajadziibaam kaadus paaris litrus meenesii ! :) Dzīvoklī 20 litrus nedēļā izdzīt ir riskanti, pat ja kaimiņi draudzīgi. No 60 litriem brāgas var izdzīt 9 litrus produkta, paliek pāri 50 litri reti smakojoša šķidruma, kas jānolej kanalizācijā, smirdēs visa māja un kaimiņi būs pret :)
Normatīvie akti to aizliedz. Gulbenē ir doma atļaut, bet tikai privātmājā un arī licence jāizņem.
richs2 gan draugos, gan visos forumos jau sen zajeb, atvaainojos, apnicis ar saviem aparātiem - uzliec normālu cenu, tad bizness aizies :D
··· Kandža: Kandžas tecināšana lasīt visu diskusiju (18 atbildes) –»
Kandžas aparāts (26)
Šogad ābolu raža laba padevusies, un parādījās ideja tos saraudzēt un tad izdzīt kandžu. Nepieciešama infa par kandžas aparāta shēmu, materiāliem un tml. lai varētu tādu uzradīt
Tikko notestēju savu jauno modeli, ar attdalītāju 3 metru augstumā. Vienalga rauga daļas iet līdz (tā kandžas smaka). Būs jātvaicē 2x.
Brāgu taisīju no bumbieriem. Vienkāršajā variantā - samet spainī, ar mietu samīca putrā un pieliek konservantu (to brūngano pulverīti, raugs saucās). Kad lieta sāk burbuļot un smakot pēc ogļskābās gāzes, tad liek klāt nākamos spainīšus. Tā līdz bezgalībai.
Aparātu taisi no nerūstošā tērauda. Kapara uc materiāli nav vēlami, ķīmiski reaģē ar brāgā esošajām skabēm. Izdzīto kandžu var attīrīt ar zilajiem graudiņiem (kālija permanganāts). Tas reaģēs ar kaitīgajām skābēm un izsēdīsies nogulsnēs. Labi, es gatavošos degustācijai :)
Priekā!
V
Meklee googlee un tikai krievu saitos,tur viss plashaakaa infa un pa forumiem ar pastaigaa!! (protams,ja ar krievu valodu tev ir ok)

Viss kvalitatiivaakaa un izlietotaas vieniibas daudzums pret litriem ir cukuram!! :p
kandža no raudzētiem āboliem jau nav kandža bet gan mājas kalvadoss . Ir tads veveve mansdarzs com, tur kā reiz ir gan stikla pudeles gan raudzejamas figņas.Bij vel ari veikals kaut kur Ropažu ielā. adresi neatceros.
Mēs te pērnā gada ābolu vīnu pārdzinām - kalvadoss, kas kalvadoss, tikai biki asāks. laikam vajadzeja ozolkoka mucā pēc tam uz kādu gadu. :)
No 15 litriem vīna sanāca gandriz 4 litri grādīgās dziras.
Vēl varu iteikt - jā mēģina attīrīt ar pienu (labi noņem kandžas smaku), tad nemēģiniet ar veikala. vajag normālu govs pienu (vislabak svaigi slauktu) bez visādiem ķimijas piemaisijumiem.
Visādā ziņā Ja grib labu kandžu, tad process ir smalks, sarežģīts bet interesants.
Izcils raksta ir shii meenesha "Garshiigs" numuraa.

Domaaju ka ta, jaabuut arii garshiihs.lv.
··· Kandža: Kandžas aparāts lasīt visu diskusiju (26 atbildes) –»
Kandžas receptes (25)
Gribu taisīt kandžu.Varbūt ir kādas labās receptes, no kā tomēr vislabāk?
no medus. Rezultātā-izcils produkts. Vienkārši- Izcils :))) no zirņiem, pārbaudīts produkts... a destilācijas aparātu var katrā ķīmisko preču veikalā nopirkt :) www.google.ru

Enter: 100(0) рецептов самогона

Tik baidos, ka tu uziesi gaisā. Posse, kurš gan cits.
Receptes pie receptēm, tās garšas jau var arī pats vēlāk izdomāt, GALVENAIS - filtrācija, kārtīgi caur ogli izfiltrēt. Aktīvo ogli pašai labāk taisīt, aptiekā būs diezgan daudz ko pirkt un pašgatavota, ar laiku, būs daudz krutāka, par aptiekas.
Karoč, i nelāgo smaku noņems, i garšu uzlabosi ļoti labi, bet jāpamācās.
Bail iedomāties no kādiem mēsliem tiek gatavoti veikala šņabji. Labāk savu, tīru mantu, tikai jāpamācās... kā jau jebkurā lietā.
Manos laukos sen jau brūvē šito labumu/parīt braukšu,pajautāšu,ko jāliek klāt.
švāģerīts labu taisa,pat nepateiksi vai tā kaņdža vai viskijs.
··· Kandža: Kandžas receptes lasīt visu diskusiju (25 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Twitter Draugiem Facebook Google+ uz e-pastu
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu