Kandžas dzīšana - svarīgākie nosacījumi, ieteikumi
Kas ir svarīgākais no nosacījumiem būvējot aparātu,nianses ieteikumi ... .brokastisgulta 2 Dzesēšanas sitēma noteikti, lai neuziet visa uzparikte gaisā:)
Rothman 1 7 nevis dzesēšanas bet kondendsēšanas sistēma, lai pareizi atdalās fūzeļi.
brokastisgulta 1 2 Tā jau arī ir dzesēšana
riks086 1 3 Šeit neko neuzzināsi. Labāk sameklē kādu meistaru, kura darinājums ir patiesi labs un tad dari visu kā viņš... gadsimtiem sena metode.
OSKARS_U 1 Šaubos vai meistars dalīsies noslēpumā.
jollyroger 1 1 http://kandzasaparati.lv/
JurisK 2 2 Galvenais ievērot temperatūras režīmu, brāga nedrīkst vārīties!
Luusila 2 1 + JurimK; temperatūra jāvaktē punktīgi. Un nevajag laist aiz skopuma pašu pēdējo nogulsni cauri.
Students02 2 1 Kolonas augstums 760 cm
VECA_PIEPE
3
Padomijas gados kandžu tecināja, bez maz vai katrā mājā. Protams, ka to pa kluso darīja, jo tas nebija legāli, miličiem bija uzlikts pienākums regulāro reidu laikā uzvaktēt karstās "tekošās" točkas, ierobežot tecinātājus, saukt pie adbildības kandžas biznesmeņus un bizneswumenes,...valdība bij ieprātojusi iznīdēt visus kandžas perēkļus.
Bet miliči jau ar tik vien kā cilvēki būdami un cilvēciskās vājības jau arī viņiem nebij svešas,...katram bij pa savam korišam- kandžas tecinātājam, kuri draugus jau nu slāpēs neaizmirsa,...miliči pēc smagās darba slodzes kandžas točku apkarošanas darbībā, tika dāsni apveltīti "graudā" ar kandžu, lai jauki nodotos nopelnītajai atpūtai. Miliči un tecinātāji draudzējās, kandžas bizness zaļoja zaļi un vairoja veiksmīgu sadarbību.
(neliels ieskats no "Kandžas tecinātāja piezīmes" 2009 g., autors zināms)
GoodCompany 3 Jebkurā gadījumā- stiprais alkohols ir ļoti kaitīgs gan aknām, gan sirdij, gan smadzenēm. Pat ja dzer tīru medicīnisko spirtu, par kandžu nerunājot. Tā kā labāk nemēģini uztaisīt indes aparātu- bet nodzeries ar veselīgāko no alkoholiem- sauso sarkanvīnu!
Nenotveramais
Es arī vēlējos to aparātu taisīt... Tad izurbos cauri visai infai pa krievu saitiem Tur info ir daudz vairāk un izsmeļošāka...!!!
Un secināju... Tā kandza un Alkohols kā tāads ir riktīga inde... :D un nedo dievs dzert to kuru dzinis kāds amatieris ar piena kannu un vienkāršu kapara trubiņu... :D
Ja vēlies izdzīt ko spirtam līdzīgu.. lēti tev tas nebūs... :)
1. to aparātu uzbūvēt, lai var kārtīgi temperatūru regulēt.
2. dzesēšana kā tu to dzesēsi caur upi laidīsi...?
3. difūzeri.. nosēduma trauki.
4. kad to suslu buusi izdzinis, kā to attīrīsi no ēteriskām eļļām un accetona...?
5. var attīrīt dabīgi... iesitot olu baltumu... tad nostaadina olbaltums uzsuuc daļu to mēslu..
6. vari attīrīt ar govs pienu! (govs) ne veikala jāsajauc tad jaanostaadina tad jānokāš un jāfiltrē...
7. un visbeidzot kā pēdējo iesaku tev kārtīgu ogļu filtru, lai tiktu valjā no smakām, krāsām un citiem piemāsījumiem... To vari pagatavot pats, aktīvo ogli pārdod būvveikalos spaiņos ;)
8. ja esi biezs pagatavo arii sudraba filtru lai dzira veel labaaka...!
Tā.. ja sho ieveerosi.. tad inde nebuus tik indīga, nesmirdēs pēc kandzas un līdzināsies spirtam.
Bet cik tas tev izmaksās...???? :) + vēl laiks ar visu to njemties...
Nenotveramais
Jā.. dazhi to vēl attiira ar zilajiem graudiņiem... nostaadina un izkāsh... Bet tad tur notiek vēl kāda blakus kjiimiska reakcija un taajā suslaa veidojas kautkaadi citi kjiimiski savienojumi... ;)
Lai veicas.. indējieties veseli kam veseliibas par daudz... :D
Tinte 1 Pats galvenais nosacījums, lai tā kandža būtu laba - pareizs brūvējums, turēšanas režīms un termiņš, kā arī to nedrīkst dzīt caur aparātiem.
irgo 3 Galvenais ir pirmos simt gramus izliet izlietnē , jo tas ir METILSPIRTS , nevis etilspirts !!!!
iumis Etilspirts ir mēsls, inde, mazohistu šķidrums. Radījumi par savu naudu, saviem līdzekļiem, saviem resursiem to sūdu dzen/pērk/taisa/brūvē, dzer, kā rezultātā viss brūk, smadzenes nestrādā, dzerošie kļūst debili, degradējas, vienas vienīgas problēmas tajā pat laikā pašiem patīk - mazohistu šķidrums. Aprakstītais nav apvainojums/uzbrauciens, vien fakta konstatēšana
JurisK 1 1 http://en.wikipedia.org/wiki/File:HarmCausedByDrugsTable.svg - redzot sho tabulu, vareetu piekrist iumis. Bet kaut kas tur tomeer ir , kas cilveekus velk pie pudeles jau kopsh akmens laikmeta! Domaaju, ka tas pacelj spaarnos krietni dabiigaakaa veida kaa redbullis, un iipashi aukstaa alaa akmens laikmetaa tas veicinaaja izdziivoshanu noteikti. Un izteeli veel jo vairaak!
kloss
4
Īsumā - viens no svarīgākajiem faktoriem ir temperatūra kolonnas/trubas/spirāles augšējā punktā. Ja tā pārsniegs 85 - 87 grādus, tad produktā nokļūs daudz fūzeļeļļas. Lai gan ļoti nelielos daudzumos fūzeļeļļas ir pat nepieciešamas (bet bojā garšu un smaržu). Ja runā par METILU kas arī veidojas rūgšanas/dzīšanas procesā, tad tas ir ļoti mazs procents. Arī 5 zvaigžņu konjakā ir METILS, taču lai nomirtu no tās devas, tad jāizdzer apm. 30 pudeles. Tad nu vari minēt, no kā nomiri - no konjaka vai no metila. Pirmie 5-7% produkta satur nevis metilu, bet acetonus, kuru vārīšanās temperatūra ir zemāka par spirta vārīšanās temperatūru. ( galvenais šitie sit pa aknām) Tāpēc prātīgi ir to savākt un izmantot kā acetonam pienākas - krāsu vai laku šķaidīšanai u.c. Pēdējie 5-7% satur fūzeļeļļu ko arī var izmantot kā sadzīves ķīmiju - kaut vai krāsns vai grilla iekuršanai.
Jūtubē ir ļoti labi materiāli par šo jautājumu, tikai jāmāk krievu valoda. Angliski runājošie visādas muļķības gvelž bet Sibīrijas veči lietu runā :) No tiem arī es mācījos :)
Raudzēšana un dzīšana kā hobijs mikro daudzumos un ar vakuuma iekārtu ir ļoti interesants un pamācošs ķīmijas eksperiments!
Alkohola lietošana ir KAITĪGA un es to neiesaku lietot!
Raivo1973 1 varu ieteikt dzenot kangzhu,kapara cauruli apmeeram 2-3 metri garu (augstumaa)tad nebuuss nekaadas smakas,esmu taa dariijis 2014-08-14