Kādā temperaturā raudzēt brāgu?
2x noraudzēju pa 2 nedēļ, bet abas reizes dzenot smakoja pēc acetona vai kā tamlīdzīga. kur vaina?burbulis23 (2015-11-28 12:45) 1 Jāraudzē līdz 30 grádu siltumā.Raudzēšanas laiks ir atkarīgs no cukura daudzuma un raudzējamā produkta.
burbulis23 (2015-11-28 13:01) 2 Nevajag sajaukt fūzeļus ar spirtu,mazāk kustini bačoku dzīšanas laikā.Izmanto ogli kā filtru.
JurisK (2015-11-28 14:40) 1 Kaa minimums 30 graadi, vislabaak ap 36, cilveeka kjermenja temperatuuraa. Par maz bijis cukura, varbuut. Dzenot kandzhu, ljoti strikti jaaieveero shkjidruma temperatuura - tai nevajadzeetu buut augstaakai par 80 graadiem, vislabaak ap 70-80, nedodies saaks vaariities! Nekaadi filtri neglaabs no fuuzeljiem - tie nonaak spirtaa ar uudens tvaikiem.
ivich (2015-11-30 10:18) Ok. paldies!
Surja (2016-07-03 13:16) vaina būs cukurā
ivich (2016-07-03 13:56)
Paldies par padomiem.
Man ar čujs, ka cukurs pie vainas, jo, ja no krievzemes cukura, tad ne vainas.
Par bačoka kustināšanu- vai doma bija par brāgas bačoku?
Vai brāgu raudzēšanas procesā vajag pamaisīt?
Paldies
fargo (2016-07-03 14:27)
brāgas ir sliktas savā vairumā. kāpēc. tāpēc, ka cilveki iemācas receptes, bet to, ko jādara pēc tam, to ne. vai jānostādina, vai jāfiltrē, bet piedāvāt viesiem nereti to biezo zupu, nedrīkst. ne par velti bija iegajies paradums braukt ar savu aliņu, lai nav jadzer visādi draņķi. ar laiku, cilvēki atkal sāka iemācīties. jo padomju laiks praktiski likvidēja latviešos māku brūvēt miestiņu.
tagad. savādāk.
nav jau māka sataisīt grādus. māka ir dzērienu darīt dzidru un puojošu, nevis kaut kādu zupu, kam 12 grādi. un tā jau ir māksla. ko mācas paaudzēs. kā te jau minēja.
ivich (2016-07-03 14:37)
Nav runa par alu:), bet par dzimtenītes brūvēšanu.
:)
Kandzas dzisana - svarigakie nosacijumi, ieteikumi (20)
Kandzas receptes (28)