Cietums.

Kads seit no prieksesosiem ir sedejis cietuma? Kadi vispar ir cietuma apstakli? Ka baro? Ar ko vini visu dienu nodarbojas?

Dardedze      https://www.youtube.com/watch?v=c_jH8-_hUZQ

anis  1 2 Julianna! Katrā valstī ir savi noteikumi-dzintars skaitās pie pusdārgakmeņiem-stratēģiskais materiāls... Ja,deklarē, vari pierādīt izcelsmi,ievēro noteikumus-neviens nepiesiesies/ nevarēsi izvest.
Noņem arī skaidru naudu,ja nedeklarē... visam ir savas robežas! 4kg-cik resnam kaklam jābūt lai saliktu tādu lērumu? Gribēja uztaisīt biznesu-neizdevās! Visur ir savi riski... Nezinot pilnībā situāciju,tā ir tukša vāvuļošana. Savienības laikā piepalīdzēju no Kaļņingradas atgādāt uz Rīgu-bet skaidri apzinoties sekas... un tas vienas valsts robežās!





!





1

Julianna      Ani. Neko neesmu dzirdējusi, cik LR ir brjuļiku norma vienam cilvēkam? 1 dzintara krelle? 1 sudraba? utt????

anis  1 1 Nezināšana neatbrīvo no atbildības... Skumji,bet fakts! Un nelīdzēs attaisnošanās,ka nezini kā tas radies tavā kabatā... Pirms lekšanas bezdibenī vēlams iepazīties ar instrukciju...
https://www.la.lv/uz-lietuvas-robezas-aizturets-krievijas-pilsonis-ar-dzintaru-4000-eiro-vertiba
https://www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/muitas-parvade-aptur-nedeklareto-25000-eiro-ievesanu-valsti.
a367024/ Tur ļaudīm ziepes jūtamākas...

Epifanija      Man šķiet, ka ar lomu spēlēm, bet tas no nostāstiem!

aija_69      Paturpināšu fargo - ka cietumā, lielāka daļa nekā ārā, ir tādi, kam galvā galīgi nav kārtībā. Mans pieredzes stāsts ar dzīvē patiešām veiksmīgu radinieku, kuram ap 50 sašķobījās garīgā veselība. Tas bija pārbaudījums un bīstamība ģimenei, tuviniekiem, kaimiņiem un jebkuram, kurš netīšām varēja gadīties ceļā. Atsevišķas epizodes ar policiju un piespiedu hospitalizācija, taču, ja cilvēks atsakās labprātīgi ārstēties, nav sviru, kas nodrošinātu cilvēka cienīgu dzīvi slimniekam un pasargātu tuviniekus.
Pēc kāda pusgada radinieks nokļuva cietumā, cik zināms, tika tiesāts kā pieskaitāms. Personas datu aizsardzība neļauj uzzināt kāpēc tiesāts, cik ilgi būs cietumā, kāds veselības stāvoklis, no ārpasaules nav iespēju pieprasīt tikšanos.
Ierakstītu vēstuli par radinieka nāvi cietuma slimnīcā viņa dēls saņēma 3 nedēļas pēc miršanas datuma. Ironiski, ka ap šo laiku radinieki rakstiski interesējās administrācijā, taču tika saņemti likuma panti par datu aizsardzību. Vēlāk, skatoties datumus, atteikums paust info radiniekiem izsūtīts 3 dienas jau pēc cietumnieka nāves.

kosrem    1 Padomjlaikā 1979 gadā tiku pasēdējis. Mums tajā laikā no spēlēm bija atļauts tikai domino. Ja pieķēra, ka spēlē uz interesi, bija slikti. Bet kas tev tur seko.
Pārtika bija pašvaka. Kam nesūtīja paciņas, bija vissūdīgāk. Uz plikas paikas tikai kauli un āda paliek. Man nebija kas sūta un atbrīvojos tievs kā nāve.
Nesen dēls tika ķurķī, stāstīja par tagadējo dzīvi ieslodzījumā. Jāsaka, ka leiputrija salīdzinot ar agrāko. Jāsaka, ja grūti dzīvojas brīvībā, tad cietums ir tā labākā vieta kur nokļūt. Jumts virs galvas, baro trīs reizes dienā. Televizori, videospēles, un galdu klāj kādu vēlies. Visu var pasūtīt.

Daina      tikai kaimiņi kā jēkabpilī

av2      Sajuzaa biju uz nedeellu izolaatoraa ar zekiem. Vinniem koda blaktis, man nee. Diezkas jau nebija guleet uz tiem deelliem, kad blakus gull 3x slepkava,kurss peedeejo reizi araa pabijis nedeellu, kameer ar cirvi vienam pa pieri....:(
ASV viss ir sadaliits grupeejumos , peec aadas kraasas. Labs pazinna seedeeja gadus 3, par finansialaam mahinaacijaam.

Vaukskis    1 filmasmultenes, kāpēc labāk ir sabojāt biogrāfiju ar sodāmību un izbaudīt Latvijas cietumu dzīves labumus nekā plecu pie pleca karot kopā ar brīviem, tikai mobilizētiem armijā, vīriem? Vai no tādiem baidies vairāk nekā no tiem, kuri cietumos "sūknē" sava pārākuma tiesības par citiem? Vai domā, ka spēsi tur par sevi pastāvēt un nebūsi- kā šeit iepriekš rakstīja zinātājs- "čmo" ar no tā izrietošajām sekām bez iespējas pie pirmās izdevības kaut kur aizmukt, kāda var gadīties, ja būsi ārpus cietuma sienām? Atvaino, bet domāju, ka ar savu infantīlo aizraušanos pārāiajā pakāpē ar filmām un multenēm "zeku" vidū cieņu un līdz ar to noturīgu kautcik normālu attieksmi pret sevi neiegūsi. Diezin vai tur daudz pret un kāds ar savu gribu kinomāns!

Vaukskis      Ne tuvu ne visi, kuri karo, mirst. Pārsvarā vairākums tiek cauri ar ievainojumiem un atlabšanu kara hospitāļos, tātad četrās sienās!

EleonoraRuzvelta      Es iesaku Tev iet pie psihaloga vai psihoterapeita... izrunāt šo Tavu izvēli ! Tas mainītu Tavu dzīvi un domas ne tikai šajā jautājumā ! 2022-06-25

Labrador      Kādā cietumā ? Zviedrijas vai Bangladešas? 2022-10-02

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu