Vai esat ticīgi kristieši, ejat baznīcā un Līgo nesvinat??

Visas kristīgās sektas apvienojušās cīņā pret Līgo svētkiem! Gribētos zināt, vai esat ticīgi kristieši(kristīti, iesvētīti, laulāti), ejat baznīcā un Līgo nesvinat??

dolce_no_pasaran (2009-06-22 11:21)      būtls, un kā tavi palagi dod zināt, ka ješua un kristietība kopumā liek mīlēt pagānus?

Tessa (2009-06-22 11:32)      kas te par ko diskutet.
antrop. Labi organizēta, autoritāra un slēgta reliģiska kopa, kas nošķīrusies no kādas lielākas denominācijas.
teol. Draudze vai draudžu grupa, kas atšķēlusies no valdošās Baznīcas un kam raksturīga neiecietība pret citādi domājošajiem.
Ja sekta izturējusi laika pārbaudi un kvantitatīvi pieaugusi (kritēriji nekur nav atrunāti, bet ir sociāli konvencionāli - vai nu sabiedrības vairums turpina to uzskatīt par sektu, jeb jau atzīst par konfesiju), tā var pārvērsties par denomināciju, konfesiju vai Baznīcu. Piemēram, kristietība radās m.ē. I gs. kā jūdaisma sekta, taču jau pēc pāris gadsimtiem bija tik ļoti izpletusies kvantitatīvi un atšķirības no jūdaisma jau bija tik ievērojamas, ka tā kļuva par Baznīcu, no kuras, savukārt, atšķēlās jaunas sektas (montanisti, ariāņi, gnostiķi, ebionīti, nestoriāņi u.c.). Eiropā XVI gs. no katoļu baznīcas atšķēlās protestantu sektas, ar laiku pārtopot par Baznīcām (piem., Evanģēliski luteriskā Baznīca, t.s. luterāņi), no kuriem, savukārt, pa laikam atšķēlās un radās jaunas sektas (baptisti, septītās dienas adventisti, Jehovas liecinieki, Mormoņi u.c.).

Āzijas kultūrās raksturīga nevis atšķelšanās no kāda viena garīga strāvojuma, nolūkā "atgriezties pie saknēm", to reformēt, bet jaunu sektu rašanās, dažādu esošu religisku mācību selektīvi atlasītus koncepciju fragmentus eklektiski savienojot jaunā koncepcijā, piemēram, islāms (kas uzreiz izvērtās par atsevišķu Baznīcu un nav sektām pieskaitāms), mūnisti, Faluņgun u.c.

mamma google.
te viss ir skaidrs,cilveku viedoklji arii ir izlasiiti-svin,nesvin,sastav-nesastav.
neiecietiba pret citadi domajoshiem-atslegas fraze.
un viss.

BuutlsBamtrinkets (2009-06-22 11:40)      eck, dolč, protams, ka visi ira savā ziņā nacistiņi, tādi selfloves, viZmaz, arī tie pirmie aicinātie, lasi:"Pēterim vēl runājot, Svētais Gars nāca pār visiem, kas šos vārdus dzirdēja.
Un ticīgie apgraizītie, kas Pēterim bija līdzi, izbijās, ka Svētā Gara dāvana bija izlieta arī pār pagāniem,
jo viņi tos dzirdēja mēlēs runājam un Dievu teicam. Tad Pēteris atbildēja:
"Kas gan varētu liegt ūdeni šo ļaužu kristīšanai, kas dabūjuši Svēto Garu tāpat kā mēs?"
Un viņš pavēlēja tos kristīt Jēzus Kristus Vārdā. Tad tie lūdza, lai viņš dažas dienas pie tiem paliktu. "


Bet visā fiškā ir jāvienojas, ko mēs nosaucam ar vārdu "pagāns". Tad jāvienojas nosaukumos.
Kas tavuprāt ira pagāns?

_dolce_no_pasaran_ (2009-06-22 11:52)      manuprāt, un mūsdienīgā šī vārda izpratnē, pagāns ir cilvēks, kas nefano par monoteisko dievu, bet piekopj kultus un rituālus(tai skaitā līgo svinēšanu), kas attiecas uz nekristīgiem kultiem!
savukārt tevis citētajos pantos runa par pacientiem, kas fano par ješua mācību, bet vnk nepieder ebreju(izredzēto) nācijai!

Afrodit (2009-06-22 11:56)      žīdu pasakas tai bībelē vien ir.

/gaida šmucspaini uz savas galvas/ :D

daymonthyear (2009-06-22 12:08)      afrodīt, čoms mans, ja es tev iešautu pierē lodi... man ir stipras aizdomas, ja tu būtu pie apziņas, sāktu lūgties. Nevis "latviešu māriņai, vai tūdaliņu galvkātiņam". Neapgalvogoju, tas ira pieņēmums. Tu nelūgtu māriņas un laumiņas, tu momentāni zinātu savu Tēvu un lūgtos Viņam, tā man liekas, bet ir dažādi. "viņu sirdīs Es rastīšu Savus likumus"...
dolčem>
mums tāds praidisms aizgāja, dēļ temata... labi.
Turpināsu. Ar ko es gribēju oponēt, tas ira ar to, ka tu pagānos daļēji ieskaitīji(un vēl vairākas oho pacientes) sveštautiešus žīdiem. Tas kā traki sarkans palags.
Atkārtoju un, man liekas, tu zini, tikai pārliecībā pagānus šķir no bēniem. Ne citādi. Tu to zini un tāpēc neredzu nozīmi strīdēties.

_dolce_no_pasaran_ (2009-06-22 12:23)      būtls, tā laika izpratnē par pagāniem arī uzskatīja sveštautiešus. un tieši tāpēc, ka tie nefanoja par ebreju jahvi un no tā mācības izrietošajiem rituāliem-sabatu, apgraizīšanu, etc! un visi tie citāti par pagānu labuma esību attiecas tikai un vienīgi uz tiem sveštautiešiem, kas pieņēma da akceptēja ješua mācību! visi pārējie īstenam kristietim turpina palikt derdzīgi bezdievji!
par bērniem un pārliecībām neko nesapratu. kā arī iesmīnu par apgalvojumiem, ka cilvēks ar sašautu galvu sāk lūgties kristiešu dievam! griētu redzēt kā to darītu hinduists, budists vai tamlīdzīgi!

BuutlsB (2009-06-22 14:09)      tas ir ticības strīds, tam nav te formāts, mēs mulsinam citus un labāk turpinam sarunu attiecīgajā nodaļā, ja gribi, bet... par, tu tacu neesi dzidrējis līdzibu, vai esi, jo tur arī kāds jautāja kas ira viņa tuvākais, tad kāda stīda veidā liecība:
"Kurš tad ir mans tuvākais?"
"Kāds cilvēks gāja no Jeruzālemes uz Jēriku un krita laupītāju rokās. Tie tam noplēsa drēbes, sasita un, atstādami viņu pusmirušu guļam, aizgāja.
Bet nejauši kāds priesteris gāja pa to pašu ceļu un, to ieraudzījis, viņš aizgāja garām.
Tāpat arī kāds levīts nāca gar to vietu, to ieraudzīja, bet aizgāja garām.
Bet kāds samarietis, savu ceļu iedams, tuvojās viņam un, viņu redzot, sirds tam iežēlojās.
Un piegājis viņš pārsēja viņa vātis, ieliedams tajās eļļu un vīnu; pēc tam viņš to cēla uz savu lopu un to aizveda mājvietā un to apkopa.
Bet otrā dienā, izņēmis divus denārijus, iedeva tos saimniekam, sacīdams: kop viņu, un, ja tu vēl ko izdosi, atpakaļ nākdams, es tev to atdošu.
Kurš no šiem trim cilvēkiem tev šķiet tas tuvākais bijis tam, kas bija kritis laupītāju rokās?"
Tas atbildēja: "Tas, kas viņam žēlsirdību parādīja." Tad Jēzus uz to sacīja: "Nu tad ej un dari tu arī tāpat."
par pagāniem, samarieši bija tobrīd viņu izpratnē netīri iekš savas ticības, kas, protams bija blēņās un aizspriedumi, pret sev līdzīgo....

Victorija9 (2009-06-22 18:12)      Neesmu religjioza, Liigo svinu.

dolce_no_pasaran (2009-06-22 19:08)      bb, protams, saprašanas katram ir tik, cik tās ir un ne vairāk ij tevis piedāvātajā ješua līdzībā es redzu tikai un vienīgi lirisku ij literāru krāsu sabiezinājuma paņēmienu, kurā levītam un priesterim pretstatīts čmošnijs samarietis, kas, kā izrādas, pēc kaut kāda darbības uzvedas cilvēciskāk par tīrasiņu jūdu, kas pietam ieņem tiešu reliģisko statusu nācijā! proti, tiek uzsvērts, ka netīrs un cūcisks radījums, par kādiem jūdi uzskatīja samariešus par to, ka tie bija atkrituši(jā, nevis no sākta gala pielūguši citus, savus dievus, bet tieši atkrituši no mozus mācības un ebreju izpratnē sagrozījuši to, jo daļēji bija jūdu asiņu), spēj izrādīt cilvēcību! jebšu konkrētāk, tas ir akmenis priesteru dārziņā, nevis kāds pagānu labuma rādītājs! kā jau augstāk minēju, attieksme pašam ješua pret pagāniem bija konkrēta- tie bija suņi! un arī apustuļu attieksme pret tiem bija viennozīmīga(lūkas 9-54)! un nebija nekādas attieksmes kā pret sev līdzīgiem!

Nohero (2009-06-22 23:24)      Man patīk, ka šī tēma ir sadaļā "hobiji". Tas ir simboliski.

aaraa_tumsa16 (2009-06-22 23:38)      DDD..nohero!!/bučas/

Palomino (2009-06-23 10:01)      Nohero, tas viens no paradoksiem.:)

Orange, ja gribi, sauc par dievu savu sirdsapziņu vai otrādi. Kaitināt var fanātiķi, kā vienā, tā otrā pusē. Man nepatīk galējības, tāpēc bēgu no akliem bībeles vicinātājiem, bet pie tikpat akliem noliedzējiem arī neredzu iemesla skriet, jo, ar ko viņi labāki?

Afrodit (2009-06-23 10:26)      daymonthyear,tu ir baurs.ja man iešautu pierē-neko es nelūgtos.es būtu beigta.un tici man-ja tev,potenciālam slepkavam,būtu vēlme mani nošaut,es varētu kaut allāhu piesaukt.tā pat mani nošautu :D

bet no tevis teiktā tevī nav ne kripatiņas ticības,ja jau esi gatavs nonāvēt.tāds sūda kaktu brālis :p

Afrodit (2009-06-23 10:27)      Lexus un iris-žetons :)))

BuutlsBamtrinkets (2009-06-23 12:55)      "daymonthyear,tu ir baurs...par to Būutla teikto - ko atminēsies nāves briesmās - taisnība." ai, ai, vecīt, tas tak nekādā veidā nebija uzbrauciens. Diskašens, bet neveiksmīgs, kā izskatās.
Nu, tad piedod, ja tā to uztvēri, tātad slikta līdzība, pa ausi man. daymonthyear=buutls(ja kas)

orange (2009-06-23 23:38)      Tiešam jauki:
Jāņu naktī pa visu Latviju uz pakalniem deg pagāniskie ugunskuri un mūsu tauta grimst alkoholā, pagāniskā dzīvesveidā un bezdievībā.
Turklāt „Jaunās paaudzes” namā Rīgā sestdien un svētdien noritēja starpkonfesionāla konference „Nē pagānisma kultam Latvijā”, kurā analizēja latviešu tautas Līgo svētku tradīciju okultās saknes un to ietekmi uz cilvēkiem.
un tālāk tekstā...
Pēc dievkalpojuma bija ieplānots sakurt sārtu un sadedzināt okultās grāmatas un fetišus. Vietā atgādināt, ka pasākuma namatēvs, „Jaunās paaudzes” vadonis Aleksejs Ļedjajevs savos sprediķos latviešu tautas dziesmas nicinoši nosaucis par pagāniskajām mantrām.


Kāds saka ka kristieši nav aptaurēti?!

Victorija9 (2009-06-24 00:12)      Kristieshi IR aptaureeti!

profesijaprincese (2009-06-24 01:24)      Kristietība ir tā pati pagāniskā,, saules pielūgšana. Kristus ir Saules dēls.
Piedzima 25. decembrī(dienas sāk palikt garākas) Kristietība,Jaunās Derības laiks ir 2150 gadi Zivju zīmes ēra, Vecā Derība ir 2150 gadi Auna ēra, nākošā ēra būs Ūdensvīra zīmē. Centŗā ir saule. Kas te ko prātot?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu