Sēnes
Sēnes - jautājumi un diskusijas
Saceptas gailenes paliek rūgtas (17)
Kādēļ tikko saceptas gailenes esot izrādījušās rūgtas, galīgi neēdamas? (bija saldetavā 10 dienas turētas pirms cepsanas)
Kādēļ tikko saceptas gailenes esot izrādījušās rūgtas, galīgi neēdamas? (bija saldetavā 10 dienas turētas pirms cepsanas)
Kaa sagrieztas, taadas arii paliek.Slepenais blenderis manu saldeetavu neapmeklee:) Nu svaigām jau tas rūgtums nav tik izteikts,bet,ja saldē-tad PIRMS saldēšanas jāplaucē. Seenes nevajag vaariit pirms saldeeshanas.Tas, protams, neattiecas uz obligaati vaaramajaam.Bet visa veida bekas vajag sacept tajaa sviestaa un tad likt saldeetavaa.Dodu 100% garantiju, ka neviens neatshkjjirs, vai taas seenes tikko no mezja, vai no saldeetavas:) Lai gailenes nebūtu rūgtas , tās pirms griešanas cepšanai, vienkāši ir ar verdošu ūdeni jānoplaucē!!! Tā taču vecmāmiņu gudrība!!! nav gan gailenes vienmēr rūgtas
un pirms likt sadētavā, jāaplaucē ··· Sēnes: Saceptas gailenes paliek rūgtas lasīt visu diskusiju (17 atbildes) »
Lapsenes (9)
Tauta, man lapenee lapsenes izveidojusas puuzni. Nu man taa vinu doma nepatiitk, es vinas gribu prom. Ko dariit??? Es neveelos, lai mani sakoz kaut kaadas lapsenes, kuraam es veelos atnemt maajas!!!
Tauta, man lapenee lapsenes izveidojusas puuzni. Nu man taa vinu doma nepatiitk, es vinas gribu prom. Ko dariit??? Es neveelos, lai mani sakoz kaut kaadas lapsenes, kuraam es veelos atnemt maajas!!!
Mušmiru uzlējums (izvilkums) (13)
Vai kādam ir pieredze organisma attīrīšanai lietot mušmiru izvilkumu? Japāņi piedāvā veselu klāstu dažādu sēņu preparātus attārpošanai, pret audzējiem, imunitātes uzlabošanai utt. Latvieši (arī čukčas) lietojuši ...
Vai kādam ir pieredze organisma attīrīšanai lietot mušmiru izvilkumu? Japāņi piedāvā veselu klāstu dažādu sēņu preparātus attārpošanai, pret audzējiem, imunitātes uzlabošanai utt. Latvieši (arī čukčas) lietojuši ...
Vajag 6 mušmires sarkanās.Viņas uzmanīgi ir jāizgriež no zemes ar saknēm.Jāievieto stikla traukā un trauks jāietin melnā plēvē vai audumā un jāierok zemē uz noteiktu laiku.Pēc tam izrok un izkāŗšs caur marli.Laikam jālieto bija pa tējas karotei.
Ja ir vajadzīgs varu pameklēt recepti.
Pagaidām sēnes nav,bet var dzert bērza čagas tēju.Tēja iznīcina vēžu šūnas.Blakus efekts.
Pie ilgstošas lietošanas cilvēks sāk pieņemties svarā. Labāk tomēr ar tārpiem dzīvam, nekā... Zinu gan, ka kāds vīrs apstādinājis kuņģa vēzi, dzerdams sarkano mušmiru šņabja uzlējumu. Un lielie aļņi ēd sarkanās mušmires, tik nezinu, vai attārpošanai vai kā narkotikas. Vikingiem bijuši narkomāni-karotāji berserkeri, kuri savu dullumu dabūjuši, ēdot sarkanās mušmires. Baltās un zaļās gan tikai ienaidniekiem lietojamas. Jaunībslaikos veca radiniece stātījusi tikai par mušmiru lietošanu mušu mērdēšanai:) Pie čukčiem(čukšām?) mušmires neaug, vismaz neesmu redzējis:)) Ja gribi iedzīvoties vēl papildus slimībās, tad uz priekšu. Pirms lieto, paskraidi pa internetu. Aprunājies ar homeopātu. Cik man zināms ,tur ir piļuļas ar mušmiru ekstraktu. ar sihiim recepteem neviens skalji neplaataas. ir viens zinaams, dziivs (preteeji labvakara apgalvojumam), kursh savu aizkungja dziedzera veezi piebeidza. koordinaates iedot varu, tacu uzleejumu vinsh tev tochna netaisiis. es to noteikti nedariitu man pilniigi svesham cilveekam. sorii. ··· Sēnes: Mušmiru uzlējums (izvilkums) lasīt visu diskusiju (13 atbildes) »
Balsenes vēzis (6)
Lūgums, ja kāds zin, kur var smelties informāciju par balsenes vēzi ... internetā vai jebkur citur, lūdzu uzrakstiet. www.vezis.lv skatījos, bet tur pieejama tikai vispārīga informācija. Cilvēks pārāk vecs, lai operētu :( Jau ...
Lūgums, ja kāds zin, kur var smelties informāciju par balsenes vēzi ... internetā vai jebkur citur, lūdzu uzrakstiet. www.vezis.lv skatījos, bet tur pieejama tikai vispārīga informācija. Cilvēks pārāk vecs, lai operētu :( Jau ...
Informāciju var meklēt internetā, izmantojot google. Tas gan ir angliski, latviski nekas nopietns nav pieejams. Iesaku adresi: http://www.umm.edu/cancer/overview/ laryn.html
Bet konkrētajā gadījumā labāk uzticēties ārstam, jo tikai ārsts var interpretēt konkrēto situāciju un izlemt, kā palīdzēt. Ja māc šaubas, var pameklēt kādu citu neatkarīgu speciālistu. Meegini dot snabi ar ellu.Man viens pazina taa izarsteejaas. Citu variantu nav. Graamatu bodiitees paardodaas pamaaciiba.Ja ineresee vairaak atraksti,man slinkums drukaat,ja nezinu,vai ir veerts. Atcereejos! Veel ir viena daarga metode,cilveeku narkozee iegulda uudenii un uzsilda 5 minuutes liidz 43 graadiem,bet veciem laikam neder, jo tur vajag normaalu sirdi, kas vecam cilveekam vairaak nav. ··· Sēnes: Balsenes vēzis lasīt visu diskusiju (6 atbildes) »
Sezonas sēņu ēdieni Rīgas kafejnīcās un restorānos? (26)
LV ir sākusies sēņu sezona un man nav neviena, kas priekš manis salasītu un uztaisītu sēnes. Pieteiku jau ar uztaisīšanu, jo pie lieveikala var nopirkt, bet nav arī kas uztaisa :(( Tā nu, lūdzu, padalāmies, kurās Rīgas ...
LV ir sākusies sēņu sezona un man nav neviena, kas priekš manis salasītu un uztaisītu sēnes. Pieteiku jau ar uztaisīšanu, jo pie lieveikala var nopirkt, bet nav arī kas uztaisa :(( Tā nu, lūdzu, padalāmies, kurās Rīgas ...
kas tur ko neuztaisiit, pie tam vel karsto edienu? nu ij problema, sacep, merce, kartupelji.
saliitas un marinetas gan jau Riigas tirgu rudenii varesi dabut.
senes ir pasmags ediens un diez vai ar tavam svara problemam butu ieteicams. nekad needu sēnes, kuras nav lasījis man zināms cilvēks. gailenes, labi. bet mērcē? es pastumju visu mērici tālāk un apēdīšu visu, jo ēdiens ir jagodā, ja ir uzlikts, bet svešas sēnes? nop.
man ir tuvumā cilvēki, kas mežos pavaa lielāko daļu mūža 50+ gadus un no otras puses, es esmu bijis netālu no tā, kurš iet citos medību laukos dēļ senēm. nē, paldies. sēnes ļoti garšo, bet man ir jazina, kurš ir lasītājs. atkal, ja tās nav acīmredzami gailenes vai baravikas ar visām galviņām. Ja jau tik sarežģīti , tad varbūt nemaz nevajag !? :) , cilvēki mīļie!
Autors taču grib nogaršot dažādus ēdienus, nevis pieēsties.
Nogaršošanai pietiek ar pusporciju.
Un pat ja tas ir krējums, saldais vai skābais. Pat ja tas ir sēņu žuljēns vai kas tamlīdzīgs. Ir taču saprātīgas porcijas, kas 1 dienā nesabojās ne figūru, ne veselību.
Burtiski vakar man uzdāvināja pāris receptes.
Tomāti +paprika+sīpoli+ ķiploki+ gailenes+čili+olīveļļa, sāls, medus= konservi.
Ar gailenītēm pildīta paprika+siers.
Baraviku cepurītes grilētas ar pipariem, kadiķogām, sāli un krējumā apsutinātas.
Piekrītu , kaloriju padaudz, bet tas ir baudīšanai.
.. " Bonusā. Ar gailenēm pildīta paprika.
4 paprikas, katrā pa zobiņam ķiploka (sasmalcināta), pa 2-3 sakapātam olīvēm (melnās, tiem, kam garšo), katrā 5-6 veselas mazas gailenītes (domāju, ka saulsardzeņu gabaliņi būtu vēl vairāk OK!!!), katrā pa 1 ar aso papriku, sāli un drupinātiem pipariem sakultai olai, domāju, varētu likt pa drusciņai pupumētras (2 lapiņas, ne vairāk!).
Liekam sakarsētā (gāzes, temperaūru nezinu...) cepeškrāsnī uz 10-15 min (kamēr visa māja smaržo). paraujam ārā un pieštopējam katru papriku ar kaudzi ar rīvētu sieru (Krievijas, Goudas, Holandes) - es ieteiktu Parmas vai Čederu, pievienojot pa šķipsnai rīvētā Zaļā siera;
Pēc tam pakarsējam vēl minūtes 3, izslēdzam krāsni, un pēc 10 min ēdam. Kas nokavēja, pats vainīgs!!! Pēc tām 10 min atklāju, ka šie bijuši labākie pildītie pipari, kādus esmu ēdis... Un kāpēc es tik ilgi uzskatīju gailenes par suņusēnēm?! Zvezda v šoke... A es domāju, ka gailenes vispār nav vērts lasīt.... " ( C ) no sensena Oho iemītnieka, nezinu, vai tagad viņš darbojas te, bet reālajā dzīvē jūtas visnotaļ omulīgi. Es gailenes pirms tam apceptu.
!! Nepārzinošam cilvēkam neieteiktu eksperimentēt ar saulsardzeni , var viegli sajaukt ar mušmirēm !!
Vēl iespējamas kabaču + gaileņu + kripatiņa ķiploka = pankūciņas ar jogurta mērci, kur klāt zaļumi un baziliks. ··· Sēnes: Sezonas sēņu ēdieni Rīgas ... lasīt visu diskusiju (26 atbildes) »
saliitas un marinetas gan jau Riigas tirgu rudenii varesi dabut.
senes ir pasmags ediens un diez vai ar tavam svara problemam butu ieteicams. nekad needu sēnes, kuras nav lasījis man zināms cilvēks. gailenes, labi. bet mērcē? es pastumju visu mērici tālāk un apēdīšu visu, jo ēdiens ir jagodā, ja ir uzlikts, bet svešas sēnes? nop.
man ir tuvumā cilvēki, kas mežos pavaa lielāko daļu mūža 50+ gadus un no otras puses, es esmu bijis netālu no tā, kurš iet citos medību laukos dēļ senēm. nē, paldies. sēnes ļoti garšo, bet man ir jazina, kurš ir lasītājs. atkal, ja tās nav acīmredzami gailenes vai baravikas ar visām galviņām. Ja jau tik sarežģīti , tad varbūt nemaz nevajag !? :) , cilvēki mīļie!
Autors taču grib nogaršot dažādus ēdienus, nevis pieēsties.
Nogaršošanai pietiek ar pusporciju.
Un pat ja tas ir krējums, saldais vai skābais. Pat ja tas ir sēņu žuljēns vai kas tamlīdzīgs. Ir taču saprātīgas porcijas, kas 1 dienā nesabojās ne figūru, ne veselību.
Burtiski vakar man uzdāvināja pāris receptes.
Tomāti +paprika+sīpoli+ ķiploki+ gailenes+čili+olīveļļa, sāls, medus= konservi.
Ar gailenītēm pildīta paprika+siers.
Baraviku cepurītes grilētas ar pipariem, kadiķogām, sāli un krējumā apsutinātas.
Piekrītu , kaloriju padaudz, bet tas ir baudīšanai.
.. " Bonusā. Ar gailenēm pildīta paprika.
4 paprikas, katrā pa zobiņam ķiploka (sasmalcināta), pa 2-3 sakapātam olīvēm (melnās, tiem, kam garšo), katrā 5-6 veselas mazas gailenītes (domāju, ka saulsardzeņu gabaliņi būtu vēl vairāk OK!!!), katrā pa 1 ar aso papriku, sāli un drupinātiem pipariem sakultai olai, domāju, varētu likt pa drusciņai pupumētras (2 lapiņas, ne vairāk!).
Liekam sakarsētā (gāzes, temperaūru nezinu...) cepeškrāsnī uz 10-15 min (kamēr visa māja smaržo). paraujam ārā un pieštopējam katru papriku ar kaudzi ar rīvētu sieru (Krievijas, Goudas, Holandes) - es ieteiktu Parmas vai Čederu, pievienojot pa šķipsnai rīvētā Zaļā siera;
Pēc tam pakarsējam vēl minūtes 3, izslēdzam krāsni, un pēc 10 min ēdam. Kas nokavēja, pats vainīgs!!! Pēc tām 10 min atklāju, ka šie bijuši labākie pildītie pipari, kādus esmu ēdis... Un kāpēc es tik ilgi uzskatīju gailenes par suņusēnēm?! Zvezda v šoke... A es domāju, ka gailenes vispār nav vērts lasīt.... " ( C ) no sensena Oho iemītnieka, nezinu, vai tagad viņš darbojas te, bet reālajā dzīvē jūtas visnotaļ omulīgi. Es gailenes pirms tam apceptu.
!! Nepārzinošam cilvēkam neieteiktu eksperimentēt ar saulsardzeni , var viegli sajaukt ar mušmirēm !!
Vēl iespējamas kabaču + gaileņu + kripatiņa ķiploka = pankūciņas ar jogurta mērci, kur klāt zaļumi un baziliks. ··· Sēnes: Sezonas sēņu ēdieni Rīgas ... lasīt visu diskusiju (26 atbildes) »
iepriekšējie jautājumi |