Lati

Lati - jautājumi un diskusijas

Sīceni, vismaz neko tādu, lai būtu vērts par to interesēties. Cita lieta, ja to monētu pilns kartupeļu grozs. Ss-ā par šīm notiek īsts cenu karš: viens pārdevējs prasa EUR 5, kāds cits - EUR 4,50. Tādu mantu labāk paglabāk piemiņai! Nav ko par centiem labu mantu pārdot! Neatceros, kura gada izlaidums 1924 vai 1925 bet maksājot ap pāra "stabiem" vecie sudraba pieclatnieki veel bija ko verti......laikam ap $25 ssobriid iet eBay.com ··· Lati: Cik vērts ir Ulmaiņlaiku 1925 ... lasīt visu diskusiju (12 atbildes) –»
Agaragars (8)
Pērn sataisiju tomātus želejā, izmantoju Latplanta un Dr.Oeteker želatīnu. Sanāca zupa. Nesarecējapat ledusskapī. Šogad nopirku agaragaru, jo tas paciešot augstāku temperatūru un tāpēc var sterilizēt. Vai jums ir pieredze ...
Nezinu, kā ir ar agar-agaru, bet želatīnu noteikti nevar bērt pa sauso burkās. Želatīns ir jāuzbriedina un jāizšķīdina marinādē, un jāmaisa ir pamatīgi, līdz tas izšķīst. Vienmēr želatīnu-Latplanta vai Dr. Oeteker uzbriedinu, kārtīgi izmaisu marinādē, pagaršoju un leju burciņā un nekad nekas nav nogājis greizi. Ledusskapī neglabāju, bet vēsā pagrabā un nemaz nebojājas...tā darīšu arī tagad. Tikai vajag pareizas proporcijas un pagaršot, bet ieberot uzreiz sausu burkā, tas nesadalās vienmērīgi, tāpēc arī nežēlē. Visu mūžu strādāju ar želatīnu kuru uzbriedinu. Želatīnu nedrīkst uzvārīt, drīkst tikai karsēt.Ja želatīns smalks tad varbūt var liet virsū sausam un viņš izšķīdīs, bet ja būs graudains var arī neizšķīst. Esmu bērusi burkā, sarecējis ir lieliski. Varētu vnk būt želatīna vaina. Es parasti palieku pie vācu ražojuma, tas ir vislabākais. Un netā tiešām arī pa pilno recepšu bez uzbriedināšanas, tā kā tam arī būtu jāsanāk. Ja par jautājumu - tad arī labāk nopirkt tādu, kam virsū konkrēta instrukcija, piemēram, vācu, un tai sekot. ··· Lati: Agaragars lasīt visu diskusiju (8 atbildes) –»
Siera salātu recepte (11)
Lūdzu, lūdzu vai kāds man var uzrakstīt siera salātu recepti!
nedomaaju, ka vajag variitus burkaanus siers,majoneeze,kiploks,vārīti burkāni,vaariitas olas.Viss peec garsjas Labu apetiiti:) es zinu variantu ar tomaatiem, burkaaniem - svaigiem, kaut kaadi zaljumi laikam arii bija, nu jaa.. un protams siers un majonēze man ir viena,bet nezinu vai tā īsti par lietu,bet varbūt noder.
vagaj-tomātus,sieru ,olas un majonēzi.
..tomātus sagriež nelielos gabaliņos,sieru sarīvē un olas novāra tā,lai būtu cieti vārītas.
`bļodā kārtām liek--tomātus vienu kārtu,nākošā kārta olas sagrieztas 6 daļās,nākoāš kārta virsū ir siers un majonēze...kārto cik kārtas vēl grib,bet virsū ir majonēze un kāds dekorējums...varbūt ka noder.
klasiski- sariivee krievijas vai holandes sieru uz ne iipashi smalkas vai rupjas riives, piespied kjiplokus (daudzums atkariigs vai domaa ar kaadu veelaak skuupstiities:)) pieliec majoneezi un kreejumu taadaa daudzumaa lai tie atgadina salaatus ne biezputru...
labu apetiiti
··· Lati: Siera salātu recepte lasīt visu diskusiju (11 atbildes) –»
Vienkārši dārzeņu salāti ziemai? (12)
Vasarā bija ļoti labi - vakaros (pēc darba) varēja sagriezt tomātus, gurķus (ja bija atlaide), pielikt sali un ķiplokpiparus un lēti un veselīgi salāti gatavi. Svars gāja uz leju. Tagad sezona beigusies, tomātiem cenas augšā ...
Svaigi kaaposti + svaigi riiveeti burkaani...veel dieetiskaaki nekaa tomaati/gurkju salati :)
Korejieshu salaati ..burkaans + koriandrs..
Riiveetas vaariitas bietes + chiploks...
Skaabeeti kaaposti pashi par sevi...

Un buusi kaa spichka! :-)
Man ļoti garšo siltie biešu, rukolas, ķimeņu salāti. Var likt klāt arī kādu sieru. Bet vispār, lai svars ietu nost, jāēd sabalansēti. Ziemā salātu vietā derēs arī zupas, sautējumi, grilēti dārzeņi. Lai veicas!😉 Biešu-ābolu salāti ir garšīgi, tomēr bietes labāk vārīt pašam, jo vakum-bietēm ir dīvaina piegarša. Bietes + marinēts gurķis + majonēze;
Bietes + ķimenes + citrona sula;
Svaigi kāposti + rīvēts siers + dilles + majonēze;
Rīvēti svaigi burkāni + ķiploki + majonēze;
Puķkāposti + konservētie zaļie zirnīši + majonēze.

Es piem. nebaidos no majonēzes, svars klāt nenāk. Ne tikai man :)
Visādas rukolas,ķīnas kāposti un citas lietas ir pērkamas cauru gadu. Citronu sula+pipari un citas virces + salātu mērces un aidā! ··· Lati: Vienkārši dārzeņu salāti ... lasīt visu diskusiju (12 atbildes) –»
Vienkārši salāti no lielveikala garnelēm (8)
Vai no lielveikala garnelēm var uztaisīt vienkāršus salātus. Piem., es skatus uz garnelēm savā sulā (kaut kādā sālījumā ar cukuru), arētu tās ar visu sulu sajaukt kopā ar majonēzi, piegriezt ķiplokus un piebērt piparus ...
Tas ir pēdējais ko vari darīt - garneļu salātos ielikt veikala majonēzi. Tur no garnelēm vairs nekas pāri nepaliek.

Nu ir taču google uzraksti garneļu salāti un tur būs kaudze ar receptēm ko izvēlēties.
Suuds tur uz kocinja sanaaks! Kopsh zinu, kaa jaagarsho garneleem un kaa taam jaaizskataas(pandalus borealis), Latvijas lielveikalos neko no taam nepeerku. Tad jau labaak izmantot krabju nuujinjas - vismaz tiirs zivju proteiins! Lielaas tiigjergarneles? Shaubos, ka taas ir parastaa lielveikalaa - no kugja taas maksaa 15$ liidz 30$ par kg. Taas, kas ir, naak no dienvidrietumaazijas diikjiem. Diezgan pretiiga garsha! Garneles + āboli + kukurūza + ķīnas kāposts Paņem salātus -tagad ir visādi salātu maisījumi,piemēram Vidusjūras. Pāris avakādo, olas, laimu.
Tīrītas , sasaldētas garneles.

Salātus sajauc ar avakado, olu. Pievieno olīveļu un laima sulu. Asumam maltus melnos piparus.

Uzkarsē pannu ar sviestu. Piemet klāt sasmalcinātas dilles un tajā apmēram piecas minūtes apcep garneles.

Pievieno klāt apceltās garneles.

15 minūtes un salāti gatavi.
Laskovijam lieliska recepte! :)
Ļoti garšīga...
··· Lati: Vienkārši salāti no ... lasīt visu diskusiju (8 atbildes) –»
Veselīgi salāti burciņās (no veikala) (20)
Man kā vientuļam vīrietim interesē, vai vai kaut kur dabūt veselīgus salātus burciņās? Tas būtu ļoti ērti, sevišķi no rītiem, kad nav laika kaut ko uztaisīt. Cik skatos uz parasto lielveikalu piedāvājumu, tad visiem ...
veseligus var tikai tādus kur paši izaudzējuši un paši sakonzervējuši Burcnjas un veseliigs iisti kopaa neiet. Viss, kas ir burcinjaas satur daudz saals un vielas, kas tur tos salaatus ilgterminnjaa.....Burcinjsalaatus vajadzeetu eest tikai tad, kad tieshaam nav citas izveeles, ko eest...

Veseliigas brokastis? Tad jau labaak uzcep omleti vai.vai 4-graudru biezputru uzvaari...
Burciņu salāti nav veselīgi un punkc. Ja gribi no rīta, tad sataisi vakarā, tikai sāli klāt neliec.
Nav nekā neracionāla taisīt vienam , ja ēd tā, kā jāēd - daudz salātu, maz visa pārējā, nevis viena ēdamkarote salātu pie kaudzes kartupeļu un desas.
Tos pašus burkānus var sarīvēt un katru reizi likt klāt ko citu. Darīšanas lieta, vajag tikai sākt. Eksperimentē, pilns internets ar padomiem.
Maximas salātus pirkt - sevi necienīt ! :D Ja gribi patiešām veselīgus (un ne dārgus), tad nāksies vien no rītiem pašam burciņā vai plastmasas kārbiņā ietaisīt... :) Veikalos pirktie gatavie par veselīgiem nav uzskatāmi (izņemot varbūt vienīgi skābētie kāposti), bet "salātbārā" lielveikalā sakombinējamie, manuprāt, ir pārāk dārgi.... ··· Lati: Veselīgi salāti burciņās ... lasīt visu diskusiju (20 atbildes) –»
Kā šķīdināt želatīnu (9)
gatavoju tomatus zeleja
tomātiem želejā želantīnu nešķaida ,ieber tāpat burciņā tomāti želejā.
puslitra burciņās saber piparus,krustnagliņas,liek kārtās sagrieztus tomātus un sīpolus..burciņas vidū ieber 1tējk.sāls,3 tējkarotes cukuru..kad burciņa piepildīta uzlej nepilnu tējkaroti etiķa esenci un uzber želantīnu 3 tējkarotes..uzlej vārītu ūdeni ,uzliek vāciņu un karsē 80-90 grādos aptuveni 10 min...ātri ,vienkārši ,ļoooti garšīgi :)
Ja ieber tapat un uzlej karstu ūdeni, viņš tak garšo pēc līmes! Jābriedina aukstā ūdenī un tad karsta ūdens peldē jākarsē. http://virtuve.calis.delfi.lv/noderigi/padomi/ka-sagatavot-zelatinu/ želatīns plāksnītēs vai graudiņos? principā vispirms uzbriedina ūdens peldē. nolej lieko ūdeni, ja ir. pēc tam izkausē ūdens peldē un pievieno, kur vajag. ··· Lati: Kā šķīdināt želatīnu lasīt visu diskusiju (9 atbildes) –»
Lēti salāti darba ballītei (29)
Strauji tuvojas vārdadiena...Darbā tas jāpārdzīvo kā stihiska dabas parādība! Problēma ir tāda, ka ir liels kolektīvs un nekad nav paredzams, cik atnāks sveikt, tāpēc parasti viss tika gtavots ar uzviju:( ...bet šogad ...
Siera salāti nav lēti, bet.. tie uz krekeru gabaliņiem vismaz turās virsū un visiem garšo. :))) Var sagatavot sāļps smērējamos vai pat sviestus (biezpiens ar dillēm, garnelēm, lasi, desu, šķiņķi - idejas var smelties www.receptes.lv)... vai varbūt mēģini pasūtīt (nedomāju, ka cepsi pati) labāk kādu sāļo kliņģeri ar papriku , olīvēm, sieru... leeti un veseliigi - rutki, burkaani skaidinjaas un kreejums, saals. Pievienojos Sniegbaltītes viedoklim. Var iztikt ar torti, konfektēm un vīnu. ja gribi ietaupīt, "uzstājies" neilgi pēc pusdienām, un tik izskanēs teikumi - vai, es tiko paēdu, nē paldies, vairāk ne :)) Es jau tieši gadu atpakaļ darbā ieviesu krīzes jubileju svinēšanu. Un tas ir tā, ka jubilārs neko neuzstājas, bet ierodas kā uz balli. Uzstājas darba kolektīvs, kas jau iepriekš vienojas, vai samet un pasūta kaut ko, vai kaut ko pa visiem sanes. Uz galviņām dalot, neiznāk dārgi. Dāvanas vairs nedāvinam, tikai kādu puķi vai pušķīti katrs pats par sevi sarūpē. Un jubilārs jūtas kā jubilārs :)). ··· Lati: Lēti salāti darba ballītei lasīt visu diskusiju (29 atbildes) –»
Krabju salāti (20)
Kādreiz krabju salāti bija topā, bet pēdējā laikā aizmirsušies. Iesakiet, lūdzu, savas krabju salātu receptes.
Mana krabju salātu recepte: rīsi, krabju nūjiņas, svaigs gurķis, marinēta kukurūza, vārīta ola, majonēze. Lai ko tiem krabjiem piļītu klāt, tospēc sagriešanas vajag apslacīt ar citronu sulu. Tad tie krabji iegūst GARŠU. Krabju nūjiņas, ķīnas kāposts, svaigs gurķis, dilles, majonēze ...man pa vienkāršo>>> olas,nūjas,zaļie zirņi,sīpols,majonēze . :) Man atkal pie šiem salātiem liekas, ka galīgi garām ir likt klāt-puravus, kinas kapostus, ananāsus, zirņus, sīpolus utt. .Man garšos vienkārši un garšīgi. Krabju nūjiņas, olas, svaigs gurķis, paprika, kukurūza, rīsi, majoneze, mazliet sinepes, protams, ka garšvielas. Bet es saatigumam un garšai pielieku vel klāt vārītu vistas gaļiņu:) ··· Lati: Krabju salāti lasīt visu diskusiju (20 atbildes) –»
Kā lietot želatīnu? (6)
Pastāstiet kā ar želatīnu jāapietas, lūdzu! :) Varētu daudz dažādus saldos (un ne tikai) mājās taisīt...
Varu piebilst, ka karstu es gan nekad klāt putukrējumam neleju, tad nebūs labi. Mazliet atdzesē. ieber zhelatinu traucinja, aplej ar udeni, nu ta apmeram 2/3 vairak ka zhelatins, paturi kadu pusstundinu, lai uzbriest, tad uzsildi maisot, lidz parvershas °viendabiga masa un lej klat tam, kam vajag - saldajam utt. 1 paciņa želantīna uz 1 - 1,5 l kaut kā, ko vēlies sarecināt. Tenoloģiju c_s aprakstīja gandrīz precīzi. Divas nianses - jāuzbriedina nelielā ūdens daudzumā, lai nekas nav jānolej; jākausē ūdens pelde, citādi visa tā būšana piedeg un ellīgi smird! :) saule, es kādreiz, kad ar kulināriju vairāk nodarbojos, nekad to želatīnu ūdens peldē nekarsēju, bleķa bļodiņā iekšā, un tad labi aši, maisot izkausēju. Neatceros, ka būtu piededzis. Bet tava metode, protams, korektāka.:) Šodien pērkamais jau nav vecais pazīstamais padomju laika kaulu līmes želantīns(raupjš un tumši brūns) un par tām paciņām ar nav korekti, jāorientējas pēc svara. Arī receptes uz paciņām nedrukā, jo nevar paredzēt kur recinātājs tiks izmantots. Putukrējumam ir nopērkams augu valsts izcelsmes "stindzinātājs" un to "indēt"(no dažu dietalogu viedokļa) ar gaļas grupas produktiem nav nepieciešams(ieteicams?). Paliek vēl želejas. Visloģiskāk želantīnu izmantot ar gaļu saistītos ēdienos; ar augļiem(želejās) labs ir jūras augu produkts - agars. Noteikti atradīsi kādu sakarīgu gastronomisko baudu grāmatu, vai i-netā, un tad praksē iegūsi savu proporciju un labāko metodi želantīna pielietojumam. Želantīns nav dārgs(domāju 20g paciņu, SIA "Valežs" PĀRTIKAS ŽELANTĪNS, izcelsmes valsts - Beļģija). :)))
Izziņai: Agars ir polisaharīds (pieder ogļhidrātu grupai), ko iegūst no dažām jūras aļģēm. Agars kā pulverveida viela. Ūdens vidē agars uzbriest un izšķīst aptuveni 100°C temperatūrā. Ja agaru saturošs šķidrums atdziest zem 45-40°C tas sacietē un veido gelveidīgu masu. Pēc sacietēšanas masa sašķidrināma to uzkarsējot virs 100°C. Lielā starpība starp agara kušanas un želēšanās temperatūru arī nosaka tās plašo pielietojumu (gatavo arī želejbombongas - pirkstos nekūst).
··· Lati: Kā lietot želatīnu? lasīt visu diskusiju (6 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu