Lati
Lati - jautājumi un diskusijas
Agaragars (8)
Pērn sataisiju tomātus želejā, izmantoju Latplanta un Dr.Oeteker želatīnu. Sanāca zupa. Nesarecējapat ledusskapī. Šogad nopirku agaragaru, jo tas paciešot augstāku temperatūru un tāpēc var sterilizēt. Vai jums ir pieredze ...
Pērn sataisiju tomātus želejā, izmantoju Latplanta un Dr.Oeteker želatīnu. Sanāca zupa. Nesarecējapat ledusskapī. Šogad nopirku agaragaru, jo tas paciešot augstāku temperatūru un tāpēc var sterilizēt. Vai jums ir pieredze ...
vagaj-tomātus,sieru ,olas un majonēzi.
..tomātus sagriež nelielos gabaliņos,sieru sarīvē un olas novāra tā,lai būtu cieti vārītas.
`bļodā kārtām liek--tomātus vienu kārtu,nākošā kārta olas sagrieztas 6 daļās,nākoāš kārta virsū ir siers un majonēze...kārto cik kārtas vēl grib,bet virsū ir majonēze un kāds dekorējums...varbūt ka noder. klasiski- sariivee krievijas vai holandes sieru uz ne iipashi smalkas vai rupjas riives, piespied kjiplokus (daudzums atkariigs vai domaa ar kaadu veelaak skuupstiities:)) pieliec majoneezi un kreejumu taadaa daudzumaa lai tie atgadina salaatus ne biezputru...
labu apetiiti ··· Lati: Siera salātu recepte lasīt visu diskusiju (11 atbildes) »
Vienkārši dārzeņu salāti ziemai? (12)
Vasarā bija ļoti labi - vakaros (pēc darba) varēja sagriezt tomātus, gurķus (ja bija atlaide), pielikt sali un ķiplokpiparus un lēti un veselīgi salāti gatavi. Svars gāja uz leju. Tagad sezona beigusies, tomātiem cenas augšā ...
Vasarā bija ļoti labi - vakaros (pēc darba) varēja sagriezt tomātus, gurķus (ja bija atlaide), pielikt sali un ķiplokpiparus un lēti un veselīgi salāti gatavi. Svars gāja uz leju. Tagad sezona beigusies, tomātiem cenas augšā ...
Korejieshu salaati ..burkaans + koriandrs..
Riiveetas vaariitas bietes + chiploks...
Skaabeeti kaaposti pashi par sevi...
Un buusi kaa spichka! :-) Man ļoti garšo siltie biešu, rukolas, ķimeņu salāti. Var likt klāt arī kādu sieru. Bet vispār, lai svars ietu nost, jāēd sabalansēti. Ziemā salātu vietā derēs arī zupas, sautējumi, grilēti dārzeņi. Lai veicas!😉 Biešu-ābolu salāti ir garšīgi, tomēr bietes labāk vārīt pašam, jo vakum-bietēm ir dīvaina piegarša. Bietes + marinēts gurķis + majonēze;
Bietes + ķimenes + citrona sula;
Svaigi kāposti + rīvēts siers + dilles + majonēze;
Rīvēti svaigi burkāni + ķiploki + majonēze;
Puķkāposti + konservētie zaļie zirnīši + majonēze.
Es piem. nebaidos no majonēzes, svars klāt nenāk. Ne tikai man :) Visādas rukolas,ķīnas kāposti un citas lietas ir pērkamas cauru gadu. Citronu sula+pipari un citas virces + salātu mērces un aidā! ··· Lati: Vienkārši dārzeņu salāti ... lasīt visu diskusiju (12 atbildes) »
Vienkārši salāti no lielveikala garnelēm (8)
Vai no lielveikala garnelēm var uztaisīt vienkāršus salātus. Piem., es skatus uz garnelēm savā sulā (kaut kādā sālījumā ar cukuru), arētu tās ar visu sulu sajaukt kopā ar majonēzi, piegriezt ķiplokus un piebērt piparus ...
Vai no lielveikala garnelēm var uztaisīt vienkāršus salātus. Piem., es skatus uz garnelēm savā sulā (kaut kādā sālījumā ar cukuru), arētu tās ar visu sulu sajaukt kopā ar majonēzi, piegriezt ķiplokus un piebērt piparus ...
Tas ir pēdējais ko vari darīt - garneļu salātos ielikt veikala majonēzi. Tur no garnelēm vairs nekas pāri nepaliek.
Nu ir taču google uzraksti garneļu salāti un tur būs kaudze ar receptēm ko izvēlēties. Suuds tur uz kocinja sanaaks! Kopsh zinu, kaa jaagarsho garneleem un kaa taam jaaizskataas(pandalus borealis), Latvijas lielveikalos neko no taam nepeerku. Tad jau labaak izmantot krabju nuujinjas - vismaz tiirs zivju proteiins! Lielaas tiigjergarneles? Shaubos, ka taas ir parastaa lielveikalaa - no kugja taas maksaa 15$ liidz 30$ par kg. Taas, kas ir, naak no dienvidrietumaazijas diikjiem. Diezgan pretiiga garsha! Garneles + āboli + kukurūza + ķīnas kāposts Paņem salātus -tagad ir visādi salātu maisījumi,piemēram Vidusjūras. Pāris avakādo, olas, laimu.
Tīrītas , sasaldētas garneles.
Salātus sajauc ar avakado, olu. Pievieno olīveļu un laima sulu. Asumam maltus melnos piparus.
Uzkarsē pannu ar sviestu. Piemet klāt sasmalcinātas dilles un tajā apmēram piecas minūtes apcep garneles.
Pievieno klāt apceltās garneles.
15 minūtes un salāti gatavi. Laskovijam lieliska recepte! :)
Ļoti garšīga... ··· Lati: Vienkārši salāti no ... lasīt visu diskusiju (8 atbildes) »
Nu ir taču google uzraksti garneļu salāti un tur būs kaudze ar receptēm ko izvēlēties. Suuds tur uz kocinja sanaaks! Kopsh zinu, kaa jaagarsho garneleem un kaa taam jaaizskataas(pandalus borealis), Latvijas lielveikalos neko no taam nepeerku. Tad jau labaak izmantot krabju nuujinjas - vismaz tiirs zivju proteiins! Lielaas tiigjergarneles? Shaubos, ka taas ir parastaa lielveikalaa - no kugja taas maksaa 15$ liidz 30$ par kg. Taas, kas ir, naak no dienvidrietumaazijas diikjiem. Diezgan pretiiga garsha! Garneles + āboli + kukurūza + ķīnas kāposts Paņem salātus -tagad ir visādi salātu maisījumi,piemēram Vidusjūras. Pāris avakādo, olas, laimu.
Tīrītas , sasaldētas garneles.
Salātus sajauc ar avakado, olu. Pievieno olīveļu un laima sulu. Asumam maltus melnos piparus.
Uzkarsē pannu ar sviestu. Piemet klāt sasmalcinātas dilles un tajā apmēram piecas minūtes apcep garneles.
Pievieno klāt apceltās garneles.
15 minūtes un salāti gatavi. Laskovijam lieliska recepte! :)
Ļoti garšīga... ··· Lati: Vienkārši salāti no ... lasīt visu diskusiju (8 atbildes) »
Veselīgi salāti burciņās (no veikala) (20)
Man kā vientuļam vīrietim interesē, vai vai kaut kur dabūt veselīgus salātus burciņās? Tas būtu ļoti ērti, sevišķi no rītiem, kad nav laika kaut ko uztaisīt. Cik skatos uz parasto lielveikalu piedāvājumu, tad visiem ...
Man kā vientuļam vīrietim interesē, vai vai kaut kur dabūt veselīgus salātus burciņās? Tas būtu ļoti ērti, sevišķi no rītiem, kad nav laika kaut ko uztaisīt. Cik skatos uz parasto lielveikalu piedāvājumu, tad visiem ...
Veseliigas brokastis? Tad jau labaak uzcep omleti vai.vai 4-graudru biezputru uzvaari... Burciņu salāti nav veselīgi un punkc. Ja gribi no rīta, tad sataisi vakarā, tikai sāli klāt neliec.
Nav nekā neracionāla taisīt vienam , ja ēd tā, kā jāēd - daudz salātu, maz visa pārējā, nevis viena ēdamkarote salātu pie kaudzes kartupeļu un desas.
Tos pašus burkānus var sarīvēt un katru reizi likt klāt ko citu. Darīšanas lieta, vajag tikai sākt. Eksperimentē, pilns internets ar padomiem. Maximas salātus pirkt - sevi necienīt ! :D Ja gribi patiešām veselīgus (un ne dārgus), tad nāksies vien no rītiem pašam burciņā vai plastmasas kārbiņā ietaisīt... :) Veikalos pirktie gatavie par veselīgiem nav uzskatāmi (izņemot varbūt vienīgi skābētie kāposti), bet "salātbārā" lielveikalā sakombinējamie, manuprāt, ir pārāk dārgi.... ··· Lati: Veselīgi salāti burciņās ... lasīt visu diskusiju (20 atbildes) »
tomātiem želejā želantīnu nešķaida ,ieber tāpat burciņā
tomāti želejā.
puslitra burciņās saber piparus,krustnagliņas,liek kārtās sagrieztus tomātus un sīpolus..burciņas vidū ieber 1tējk.sāls,3 tējkarotes cukuru..kad burciņa piepildīta uzlej nepilnu tējkaroti etiķa esenci un uzber želantīnu 3 tējkarotes..uzlej vārītu ūdeni ,uzliek vāciņu un karsē 80-90 grādos aptuveni 10 min...ātri ,vienkārši ,ļoooti garšīgi :) Ja ieber tapat un uzlej karstu ūdeni, viņš tak garšo pēc līmes! Jābriedina aukstā ūdenī un tad karsta ūdens peldē jākarsē. http://virtuve.calis.delfi.lv/noderigi/padomi/ka-sagatavot-zelatinu/ želatīns plāksnītēs vai graudiņos? principā vispirms uzbriedina ūdens peldē. nolej lieko ūdeni, ja ir. pēc tam izkausē ūdens peldē un pievieno, kur vajag. ··· Lati: Kā šķīdināt želatīnu lasīt visu diskusiju (9 atbildes) »
puslitra burciņās saber piparus,krustnagliņas,liek kārtās sagrieztus tomātus un sīpolus..burciņas vidū ieber 1tējk.sāls,3 tējkarotes cukuru..kad burciņa piepildīta uzlej nepilnu tējkaroti etiķa esenci un uzber želantīnu 3 tējkarotes..uzlej vārītu ūdeni ,uzliek vāciņu un karsē 80-90 grādos aptuveni 10 min...ātri ,vienkārši ,ļoooti garšīgi :) Ja ieber tapat un uzlej karstu ūdeni, viņš tak garšo pēc līmes! Jābriedina aukstā ūdenī un tad karsta ūdens peldē jākarsē. http://virtuve.calis.delfi.lv/noderigi/padomi/ka-sagatavot-zelatinu/ želatīns plāksnītēs vai graudiņos? principā vispirms uzbriedina ūdens peldē. nolej lieko ūdeni, ja ir. pēc tam izkausē ūdens peldē un pievieno, kur vajag. ··· Lati: Kā šķīdināt želatīnu lasīt visu diskusiju (9 atbildes) »
Lēti salāti darba ballītei (29)
Strauji tuvojas vārdadiena...Darbā tas jāpārdzīvo kā stihiska dabas parādība! Problēma ir tāda, ka ir liels kolektīvs un nekad nav paredzams, cik atnāks sveikt, tāpēc parasti viss tika gtavots ar uzviju:( ...bet šogad ...
Strauji tuvojas vārdadiena...Darbā tas jāpārdzīvo kā stihiska dabas parādība! Problēma ir tāda, ka ir liels kolektīvs un nekad nav paredzams, cik atnāks sveikt, tāpēc parasti viss tika gtavots ar uzviju:( ...bet šogad ...
Krabju salāti (20)
Kādreiz krabju salāti bija topā, bet pēdējā laikā aizmirsušies. Iesakiet, lūdzu, savas krabju salātu receptes.
Kādreiz krabju salāti bija topā, bet pēdējā laikā aizmirsušies. Iesakiet, lūdzu, savas krabju salātu receptes.
Mana krabju salātu recepte: rīsi, krabju nūjiņas, svaigs gurķis, marinēta kukurūza, vārīta ola, majonēze.
Lai ko tiem krabjiem piļītu klāt, tospēc sagriešanas vajag apslacīt ar citronu sulu. Tad tie krabji iegūst GARŠU.
Krabju nūjiņas, ķīnas kāposts, svaigs gurķis, dilles, majonēze
...man pa vienkāršo>>> olas,nūjas,zaļie zirņi,sīpols,majonēze . :)
Man atkal pie šiem salātiem liekas, ka galīgi garām ir likt klāt-puravus, kinas kapostus, ananāsus, zirņus, sīpolus utt. .Man garšos vienkārši un garšīgi. Krabju nūjiņas, olas, svaigs gurķis, paprika, kukurūza, rīsi, majoneze, mazliet sinepes, protams, ka garšvielas. Bet es saatigumam un garšai pielieku vel klāt vārītu vistas gaļiņu:)
··· Lati: Krabju salāti lasīt visu diskusiju (20 atbildes) »
Kā lietot želatīnu? (6)
Pastāstiet kā ar želatīnu jāapietas, lūdzu! :) Varētu daudz dažādus saldos (un ne tikai) mājās taisīt...
Pastāstiet kā ar želatīnu jāapietas, lūdzu! :) Varētu daudz dažādus saldos (un ne tikai) mājās taisīt...
Izziņai: Agars ir polisaharīds (pieder ogļhidrātu grupai), ko iegūst no dažām jūras aļģēm. Agars kā pulverveida viela. Ūdens vidē agars uzbriest un izšķīst aptuveni 100°C temperatūrā. Ja agaru saturošs šķidrums atdziest zem 45-40°C tas sacietē un veido gelveidīgu masu. Pēc sacietēšanas masa sašķidrināma to uzkarsējot virs 100°C. Lielā starpība starp agara kušanas un želēšanās temperatūru arī nosaka tās plašo pielietojumu (gatavo arī želejbombongas - pirkstos nekūst).
··· Lati: Kā lietot želatīnu? lasīt visu diskusiju (6 atbildes) »