Kā neapmaldīties nepazīstamā mežā?

Laiks, kā šodien, apmācies. Saules naf. Ir telefons ar vienu google map vesriju. Koki visi vienādi :). Grāvji bezsakarīgi :). Kā pareizi orientēties mežā, purvā? Vārdu sakot, kā tikt atpakaļ līdz mašīnai? Mēģināju izmantot google maps aplikāciju, bet man bija sajūta, ka šams melo... tā arī bija. Uz čuteni mašīnu tomēr atradu.
Varbūt ir kāda aplikācija , kas ir ērtāka lietošanā un nemelo ?

karbonaade (2013-09-23 20:43)      Vienmēr esmu brīnījusies, ka man tādā instinktu līmenī ir skaidrs, kurā virzienā jāiet.
To vienīgo reizi, kad ar visu manu pieredzi man izdevās mežā apmaldīties, mani laukā izveda suns. Personīgais, neapmācīts šādās lietās. Nākošais solis būtu zvans glābējiem. Jā, tā bija arī vienīgā reize, kad mežā iestājās panika, un galvā bija paliels ķīselis, jau ieejot.
Otrā reizē, kad nevis maldījāmies, bet pēc GPS (profesionālā) datiem gājām ārā no meža, vēlāk izrādījās, ka mana suņa virziena izjūta un deguns bija precīzāki par to aparātu.
Trešā reizē, lai arī man bija skaidrs, kur esam, un kurā virzienā ir mašīna, panika iestājās draudzenei. Lai kā es centos saglabāt veselo saprātu, bet viņai izdevās to pielipināt man. Tas beidzās ar diezgan apkaunojoši smieklīgu rezultātu. Bijām 50 m attālumā no mašīnas, satikām cilvēkus, kas bija ar mieru šoferi (mani) izvest lidz ceļam, lai atrastu mašīnu.
Jā, ieklausies cilvēkos, kas saka, ka galvenais mežā ir saglabāt skaidro saprātu. Vai arī nopērc suni :) Jā, un neaizmirsti, ka VISI ceļi kaut kur ved :)

kokote (2013-09-23 20:58)      Bez telefona un kompasa ieteikums, kādu man reiz ieteica paziņa (sev par nelaimi paņēmis mani ar visu manu topogrāfisko idiotismu līdzi sēņot): Mašīnu atstāj stigu krustpunktā un tad sēņo pa kvadrātu (lielie meži visi ir stigās sadalīti) un, ja aizraujies, "pazaudē" orientāciju, atliek tikai nostaigāt pa perimetru. Staigāt gan iznāka vairāk, bet ko tad citu mežā dara (nu man tas deva tādu drošības sajūtu,i gala beigās tikai tā arī atradu atpakaļceļa transportu :))

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu