Torsunova lekcijas.

kā patika? viedokļi?

Ivans_neBargais      Говорун

Adamsone      Apskatījos interentā ( dzirdējusi biju jau sen) - normālas tēmas, normālas cenas, krietni lētāk kā teātris, kur nekad nevar zināt, kas būs nohaltūrēts.
Nedomāju, ka viņš ir lielāks manipulators kā Ošo,teiksim, vini viņi ir tādi. Cilvēki grib domāt par dzīves jēgu, nevis ar tupervāres katliņu galvā bezjēgā bemberēt pa pasauli....Krievu valodā runājošai publikai un tā...
No tiem tekstiem neredzu iemeslu, kāpēc T. nevarētu izvēlēties par skolotāju, ja cilvēkam ir tāda vajadzība. Bet skolotāja dievināšana ir katra dievinātāja personiska problēma.

stardust      Un tomēr tas ir vājiem cilvēkiem [garā, raksturā, pēc izvēles] ... Bet katram savs, ja palīdz, tik uz priekšu.

Muktiana  1   Tāda veida jautājumus nav labi uzdot masu publikās, tāpat kā nebūtu labi jautāt "vai Dievam ticat?" "Vai piekrītat,ka viņš ir gudrs?".
Jo, ja cilvēki sāk speciāli uzkurināties un svētu cilvēku savas neziņas un muļķības dēļ sāk saukt (vai tikai domāt) visādos nejaukos terminos, tad viņam par to draud iespējama degradācija. (Atcerēsimies, ka arī lepra ir karmiska slimība -par svētu cilvēku zaimošanu.)

Kas attiecas uz mani, sen atpakaļ sāku klausīties Torsunovu pamazām - tad 1 lekciju, tad vēl vienu. Grūti bija līdz galam 199% visam piekrist, atsevišķas nianses šķita kā pārspīlējums. Tad bija periods, kad noklausījos ļoti daudz viņa lekciju un man vairs nekrita tas kategorisms acīs - es jau sāku saskatīt kopīgos principus un struktūru un atšķirt, kur var būt iespējamas atkāpes. Bet vēlāk jau man šķita reāli interesanti klausīties viņa lekcija, jo tas manu zināšanu bāzi papildina ar daudzām niansēm, kuras pirms tam nebiju gatava uztvert.
(Vismaz 2 gadus neesmu viņu klausījusies, bet viņš ir klausīšanās vērts.)
Domāju, ka viņš tiks atzīts par svētu cilveku, tāpat kā atsevišķi citi reliģiskie līderi..

es_esmu_tev      Reizēm paklausos, un noder ja dzīvē kaut kas samezglojies - paveros no cita skatu leņķa uz savu tā brīža kreņķi... tāpat paklausos Palienko, Lazarevu... pirms 10 gadiem topā bija V.Lūles grāmatas. Reizēm izlasīts vai dzirdēts teikums ir atbilde kaut kādam tajā brīdī man svarīgam jautājumam.
Bet ja tā padomā, tad par šādām tēmām būtu jāmāca skolā

liancite      Patika! Un nav jau jādzīvo pēc viņa lekcijām, bet jāizloba sev vajadzīgais, tāpat kā baznīcā klausīties mācītāju vai blakus esošo kolēģi, kaimiņu, draugu...;) Ja saņem kaut vienu atbildi uz savu jautājumu, atradīsi arī citas, tik jārok...:) Jebkurš padoms noderīgs, ja prot saklausīt!

fargo    1 "Atcerēsimies, ka arī lepra ir karmiska slimība -par svētu cilvēku zaimošanu"
nekā tamlīdzīga. lepra ir konkrēta bakterioloģiska slimība, kuru izraisa konkrēta baktērija. pietiktu ar veselo saprātu, lai saprastu, ka neeksistējoša karma nav par iemeslu ne tikai leprai, bet vispār nekam.
citādi, lepras neesamība nozīmētu, ka neviens vairs nezaimo svētus cilvēkus?
torsunovs ir tik pat svēts kā minētā lepra - slimība, tikai garīga. lipīga, ļoti lipīga slimība.

Muktiana  1   zini, ko, fargo, kristieši ticības vārdā arī nogalināja. Brīžiem Tu neatšķiries no viņiem.
Pats Torsunovs nekad nav atļāvies nopelt kristiešus un citas lielās reliģiju sistēmas (pirmkārt tāpēc, ka zin, kādas tam var būt sekas, otrkārt, viņš labāk saprot cilvēka un reliģiju evolūcijas ceļu), bet fargo ar to problēmu nav.
Tieši tāda fargo dēļ nedrīkst publiski spriest par svētam personībām.
Turklāt pats Dievs ir varens un viņš nopietņi neņem pierē, ja kāds necienīgi par viņu izsakās vai domā. Bet šādus gājienus saskaņā ar rakstiem viņš nepiedod pret "diženām baktām" (Dieva kunga kalpiem, kas garīgo mācību ir apguvuši skolotaju pēctecības ceļā, kas ir stingri uzskaitīta senāk kā 5000 gadus atpakaļ) un lai nu kas, bet T tāds ir, turklāt iesvētību ir saņēmis skolotāju pēctecības ceļā.
Man mājās ir viens bukletiņš, kurā uzskaitīti iespējamie 10 svētā vāŗda apvainojumi, ko māceklis var pieļaut savā dzīvē. Starp tiem viens ir "stāstīt par svētā vārdu neticīgajiem" (arī "kritizēt vēdu rakstus"). "Arī guru, kas dod iniciāciju šādam cilvēkam, uzņemsies daļu grēka aiz apvainojumiem un zaudēs savu spēku. Un drīz vien viņš atstās garīgās kalpošanas ceļu."
Lielākais sods cilvēkam ir neapzināties Dievu. Un ja ticīgais grēko, viņam kā vislielākais sods seko - pārstāt ticēt un spēt ievērot garīgos principus dzīvē vai tos vienkārši nezin. Fargo var šo dzīvi nodzīvot kā kristietis, bet ta kā reinkarnācija tomēr pastāv, tajā skaitā arī kristiesi reinkarnējas atkal, viņš var nākamajā dzīvē nodzīvot kā neticīgais un atkrist atpakaļ savā garīgajā evolūcijas ceļā. Jo ar šādiem vāŗdiem to tomēr izprovocē.
Torsunovam pašam bija lekcija par 6 svēta cilvēka pazīmēm - spēt dziedināt, pareģot nākotni, neatceros, kas vēl. Gaišredzība viņam jau piemīt. Galu galā viņš savu dzīvi veltījis kalpošanai cilvēcei, pretī par to nevēloties materiālu atlīdzību sev. (Ienākumus par lekcijam viņš ziedo cilvēku ārstniecībai.) Tā arī ir "diženas baktas

Tessa      aiaiai, kad vedisti un kristieshi sanjemsies,te villa putes.
nez,kapec budisti ne ar vienu neielaizhas liidzigas diskusijas? mieriigi medite,pareja laika smaida. ja pajautasi-atbildes.
pareizticiigiem arii nav shitadi striidi,ja nu vieniigi ne iistiem un mantkariigiem(varda nesaukshu).
no parejiem k-kadi radikalji un ortodoksalji vien ir sanakushi.
man domat,ja cilveks dziivo pec k-kadas noteiktas filozofijas,vinjam nekas un nevienam nav japierada.es pret sludinatajiem.jo sludinataji ir sava labuma mekletaji.punkc.jebkuri.

Natta      Bet es gribu dzirdēt no autores par tām olām! :)) kāpēc olas ir sliktas?:))

fargo_pa      torsunovs un viņam līdzīgie ir slazdi, staigājoši dvēseļu slazdi. kā plāsīgi zvēri, bet kam uz tausti patīkama vilna un valoda ausij tīkama. tie ir palaisti pasaulē lielā daudzumā un ir labi skoloti cilvēku pazudināšanā un viņu uzdevums ir vērsties uz tiem, kuri meklē, tiem kuri jūt aicinājumu meklēt Dievu.
šie cilvēki un viņu mācības likvidē meklējošu cilvēku spēju atrast ceļu.
ir dažādu veidu zagļi, vairums zog svešas mantas. tādi zagļi kā torsunovs zog cilvēku nākotni, ne mēnesi vai gadu, bet mūžību. arī tev. tev nebūs nākamo dzīvību, trīs vai trīsdesmit. tā vietā būs tiesa. un tur nevarēs atsaukties uz kaut kādām vēdām un torsunovu. un viņš un citi čūskulēni tev būs nozaguši nākotni, kura tev un citiem cilvēkiem ir apsolīta.
bet tā vietā, lai klausītu Vārdam, cilvēki tiek apmānīti klausīt torsunoviem ar diženām baktām.
ja eksistētu reinkarnācija, tad man nav ko bīties, mēģinājumu cik uziet.
bet... ja neeksistē. es nevaru iedomāties, kā cilvēki pastarā laikā atsauksies uz jūtjūbē redzētām torsunova lekcijām, skaidrojot, kāpēc neklausīja Dieva brīdinājumiem un aicinājumam nožēlot grēkus un atgriezties caur Kristu pie Dieva.

un paldies, ka pielīdzini mani slepkavām. mana alga būs nedaudz lielāka.

skarbaiskungs      Ja jau pastàv tà reinkarnàcija, tàtad uz pasaules ir kkàds konstants dvèselìshu skaits. Kukainìshi iznìkst, lopinjus izkauj, bet ljautinji tik vairojas. Tàtad varam secinàt, ka tas mìts par elles liesmàm un paradìzi ir tìrais fufelis, jo visi tepat uz rinkji vien maljamies.

estepats      :) Vai ticat Dievam, tumsoņas? Pilns internets ar Viņa farg_padvokātu lekcijām par to, kā nožēlot to, kas DīvainajamDievam liekas nepareizs, lai varētu reinkarnēties vienreiz un uz visiem laikiem, lai gan reinkarnāciju noliedz kategoriski:(pridurkovatosinkvadratos;)

limonija      inito4ka (2013-07-18 01:19) viedoklis
....visādus ,,gudros,, klausās tikai cilvēki,bez sava mugurkaula.
Arī varu palasīt lekcijas,ja kādam vajag :)))) - Tak viens prātīgs vārds, jei bogu!:) Tā skrienam pakaļ visvisādām "modēm" - Lūle, Koelju, Ošo...Un kas vainas latviskajai dzīvesziņai? Nu labi, palasīt jau var šo un to, bet visi šitie latviešu izcelsmes krišnaīti, muslimi, dzenbudisti neiet nemaz pie sirds...:( Pat savi šamaņi jau mums uzradušies:D Kaut kādi ārišķīgi "garīgie meklējumi"...

rudzupuke26      Par olām Torsunovs sīkāk nepaskaidroja,vien teica,ka tas ir vistas aborts.Viņš pats esot jau 25 gadus veģetārietis.Nu bija jau tur daudz arī pretrunīgu domu,manuprāt,bet sev paņem jau to,kas liekas tajā brīdī noderīgs.

Alison      Nu man ir tāda pieredze konkrēti ar Torsunovu, ka viņš pats mani no savu lekciju klausīšanas atgrūda. Bija tas tā - jau dažus gadus atpakaļ - viņam tur tajos lekciju ciklos ir iespēja vinnēt loterijā konsultāciju pie viņa. Nu un es tā arī vinnēju, aizgāju un šis man sāka kaut kādu aprobežotu sviestu stāstīt par manu dzīvi - man nepieņemamu, bet uz maniem iebildumiem - reaģēja tikai savu priekšrakstu ietvaros. Tad es arī sapratu, ka viss tas ir bezjēdzīgi, nederīgi un man jau nu toč nevajadzīgi. Pieļauju, ka ir cilvēki un situācijas, kad paskatīšanās no vēdiskā skatu punkta var viņiem palīdzēt kādu apjukumu vai dzīves sarežģījumu pārvarēt, bet kopumā - tā ir tikai viena mācība, nekas īpašs..
Es arī esmu sapratusi vienu būtisku lietu - tas,ko mēs katrs sev pieņemam par patiesību,tas, kam noticam vai ko iemācāmies un zinām - arī veido mūsu dzīves realitāti. Ja es būtu skolotāja - es mācītu, ka patiesība ir ABSOLŪTĀ MĪLESTĪBA - Visums realizē Tavā dzīvē visu, ko Tu zini vai sagaidi - gan apzināto, gan neapzināto - sākot no pārliecībām līdz bailēm.. Tā arī šī absolūtā mīlestība izpaužās - šķiet Bībelē jau ar ir teiciens - katram pēc viņa ticības...:)
Nu - ja kāds vēlas ticēt Torsunovam - uz priekšu, bet rēķinieties, ka tad jādzīvo, kā viņš liek un ne citādi....garlaicīgi diezgan :)

kljuska      Torsunovs raksta par veedaam, kas naak no hinduisma,, tur nav kategorisms, vnk lietu izklaasts,, bet tu esi tas, kas pienjem/ nepienjem,,, analizee,,, utt,,, galva jau taapeec ir dota, lai domaatu,, nevis tikai lai cepuri neesaatu,,, esmu lasiijusi gan vinja lekcijas,,, gan arii veedas,,

labalabadiena      Patika. Noteikti ir vērts noskatīties. Bet kā ar visu - ir jāpieslēdz arī savs "filtrs", jo ne visu var un vajag pieņemt un "uzsūkt" par 100%. 2013-09-09

symbio      Starp citu Торсунов būs Rīgā, ja pareizi atceros 1.-3.aprīlī un atkal novadīs dažas lekcijas. Neesmu bijis, bet draudzene mani pierunāja un mēs 1.aprīlī aiziesim. Ieeja gan katram 10 Euro. 2014-03-27

Līdzīgi jautājumi
Troksnu nonemsana ierakstam (2 atbildes)Ella... (11 atbildes)Diktofons (5 atbildes)Ka man jarikojas? (9 atbildes)
Līdzīgi jautājumi:

Troksnu nonemsana ierakstam (2)

Ella... (11)

Diktofons (5)

Ka man jarikojas? (9)

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu